NRK Meny
Normal

Viser frem private bilder av prins Williams kommende brud

Om en drøy måned står hun brud foran prinsen av Storbritannia, hjemlandet og millioner av seere verden rundt. Kongehuset offentliggjorde i dag private bilder av Kate Middletons barndom.

Prins William og Kate Middleton

Prins William og Kate Middleton

Foto: MARIO TESTINO / Afp
Kate Middleton

Kate Middleton

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
Det offisielle forlovelsesbildet av prins William og Kate Middleton

Det offisielle forlovelsesbildet av prins William og Kate Middleton

Foto: MARIO TESTINO / Afp

Det tok ikke lang tid etter at det britiske kongehuset slapp de private bildene, før de var spredd på nettsteder verden rundt.

Det ble også lagt ut en utvidet biografi om den vordende bruden på den offisielle bryllupsnettsiden.

Etter åtte år som kjærester kunne prins William og Catherine Middleton endelig annonsere sin forlovelse i november i fjor.

Les: Kongelig bryllup i april
Se også: William har gitt Kate Dianas ring

Enorm interesse

Interessen for den 28 år gamle brunetten fra Reading utenfor London har lenge vært stor, men eksploderte også internasjonalt da kongehuset kunngjorde det forestående bryllupet.

Bilder av paret fra tiden da de studerte sammen ved St. Andrews-universitetet i Skottland har lenge versert i media, men i dag kan man også få innblikk i Middletons liv lenge før hun møtte sin prins.

Familien har blant annet frigjort bilder fra tiden da de bodde i Jordan i Midtøsten mens Kate og søsteren Pippa enda var små.

Se bildene øverst i artikkelen.

Håkon og Mette-Marit ikke invitert

Nær 2000 gjester er invitert til bryllupet som skal stå i Westminster Abbey 29. april i år.

Fra det norske kongehuset deltar Kong Harald og dronning Sonja, og de skal være de eneste fra kongefamilien som er invitert.

– Vi kan bekrefte at kongeparet har mottatt invitasjon, og at de vil være til stede ved bryllupet 29. april, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.

Ettersom det ikke er tronfølgeren som gifter seg, er bryllupet av en mer privat art enn da prins Charles giftet seg med Diana Spencer i 1981.

Selv om det er mange politiske ledere, kirkeledere, diplomater og kongelige fra hele verden, skal det være flest gjester som faller inn under kategorien venner og familie.

Prins William og Kate Middleton

Prins William og Kate Middleton døperl «Hereford Endeavour» i februar 2011.

Foto: PHIL NOBLE / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt