NRK Meny
Normal

Kaster seg rundt for Jacko-hyllest

Den årlige BET Awards-utdelingen i kveld kaster om på planene, og gjør showet til en hyllest av avdøde Michael Jackson.

Michael Jackson og James Brown

Michael Jackson med soul-legenden James Brown under BET Awards i 2006. Jackson delte ut hederspris til Brown, som døde senere samme år.

Foto: Kevork Djansezian / AP

Jay-Z og Beyonce

Jay-Z og Beyonce framfører «Deja Vu» under BET Awards i Los Angeles 2006.

Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

I natt norsk tid går den årlige prisutdelingen BET Awards av stabelen i Los Angeles.

Utdelingen, som i år arrangeres for åttende gang, er en stjernespekket affære, med opptredener fra superstjerner som Beyonce og Kanye West.

Men da nyheten om Michael Jacksons død kom sent torsdag kveld norsk tid, måtte arrangørene kaste om på planene på rekordtid.

Ruller ut løperen litt til

Utdelingssseremonien blir nå fullstendig overhalt, og vil fokusere på Jacksons fantastiske karriere og omfattende bidrag til popmusikken.

- Vi kjenner Michaels innflytelse på flere måter hver dag her på BET (Black Entertainment Television), og det har vært sånn gjennom tv-kanalens 29-årige historie. Vi så ham vokse opp, og han føles som et medlem av familien, sier styreleder og BET-direktør Debra Lee i en pressemelding.

De siste dagene har medieinteressen rundt utdelingen eksplodert, og antallet gjester er økt betraktelig, melder nyhetsbyrået AP.

Arrangørene har til og med sett seg nødt til å forlenge den røde løperen utenfor inngangen for å få plass til alle som ønsker å delta.

I løpet av de siste dagene har planene for utdelingen gått gjennom en omfattende overhaling.

Produsentene har måttet kaste om på alle sine planer, og lar showet bli en feiring av den selverklærte «Kongen av Pop», som får æren for å ha brutt ned barrierer mellom tradisjonelt svarte og hvite musikkformer gjennom sine 40 år som artist.

Kaster innøvde nummer

Arrangørene vil fortsatt dele ut priser, men den direkteoverførte utdelingen vil fokusere mer på Michael Jacksons liv og musikk enn på de nominerte.

Stjerner som Beyonce og Ne-Yo er allerede booket inn til showet, men vil ifølge produsent Stephen Hill kaste vrak på innøvde sangnumre for i stedet å hedre den avdøde poplegenden.

I tillegg vil artister som Usher og Justin Timberlake, som i utgangspunktet ikke hadde tenkt å delta, prøve å endre planene sine for å bidra til hyllesten.

BET Awards ble startet av tv-kanalen Black Entertainment Televison i 2001 for å hedre afroamerikanere og andre minoriteters bidrag til musikk- og underholdningsindustrien.

Det er foreløpig ukjent om medlemmer av Jackson-familien skal delta på utdelingen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt