Hopp til innhold

Prinsesse Madeleine har født en sønn

Det svenske hoffet bekrefter at prinsesse Madeleine har født sitt andre barn, og at hun har fått en sønn.

Prinsesse Madeleine, Chris O'Neill og prinsesse Leonore av Sverige

Familien på tre er nå blitt fire. Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill fikk i dag en sønn, og prinsesse Leonore ble storesøster. Her er de avbildet på bryllupsfesten

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Alt har gått bra. Mor og sønn har det bra, sier det svenske hoffets assisterende informasjonssjef, Annika Sönnerberg, til SVT Nyheter.

Gutten ble født klokken 13.45 på Danderyds sykehus. Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neils første barn, prinsesse Leonore Lilian Maria, ble født i februar i fjor. Hun har nå altså fått en lillebror. Den lille gutten var 49 centimeter lang, og veide 3080 gram.

Han blir den sjette i arverekken til den svenske tronen, etter kronprinsesse Victoria, hennes datter prinsesse Estelle, prins Carl Philip, prinsesse Madeleine, og hennes datter, prinsesse Leonore.

– Det er fantastisk. Jeg er naturligvis veldig glad og lettet, sier kronprinsesse Victoria til Expressen.

På et pressetreff i ettermiddag var informasjonssjefen til slottet, samt flere av de sykehusansatte som var med på fødselen, til stede. Denne gangen var ikke Chris O'Neil tilstede, men legen kunne fortelle om et lykkelig par.

– Deres reaksjon var gledestårer og lykke, sier overlege Sophia Brismar.

Kong Carl Gustav og dronning Silvia har dermed fått sitt tredje barnebarn kun to dager etter at familien feiret bryllup for prins Carl Philip. Han giftet seg lørdag med Sofia Hellqvist.

Mens de ivrigste gjestene danset seg gjennom natten, gikk høygravide prinsesse Madeleine og hennes lille familie forholdsvis tidlig hjem fra festen.

SISTE NYTT

Siste nytt