NRK Meny
Normal

Prince William ble nesten skutt

Den britiske prinsen la i 2006 igjen en beskjed på telefonsvareren til Kate Middleton der han fortalte at han nesten ble skutt på en øvelse.

Prins William og Kate Middleton

Prins William og Kate Middleton på et hesteveddeløp i Gloucestershire

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

PRINS WILLIAM

Prins William i Sandhurst

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Prinsen var på den tiden under offisersutdanning i Sandhurst, den britiske hærens krigsskole. Skytingen med løsskudd ble kjent i London i dag da beskjeden ble avspilt i rettssaken mot tidligere ansatte i News of the World. Det melder BBC.

I en annen melding sier prinsen at han skal ut på jakt med hunder og inviterer kjæresten til å bli med.

For første gang blir det kjent at journalistene i avisen hadde hacket seg inn på telefonen til Kate Middleton. De hadde også tilgang til telefonsvareren til prins William og prins Harry, ifølge den britiske kringkasteren.

Aktor i saken, statsadvokat Andrew Edis fortalte retten at beskjeder som prins William la igjen på mobilsvareren til sin daværende kjæreste, nå hertuginne Kate, ble funnet hjemme hos avisens redaktør for kongestoff i 2006.

I rettssaken som nå pågår er åtte personer tiltalt i telefonavlyttingsskandalen rundt den nå nedlagte tabloidavisen News of the World.

– Avlyttet over 800 personer

Tiltalen gjelder tre forhold. Avlytting av mobilsvarmeldingene til over 800 personer, bestikkelse av offentlige tjenestemenn og hindring av politiets arbeid.

De to hovedtiltalte Rebecca Brooks og Andy Coulson var redaktører i avisen i hver sin periode fra 2000 til 2007. Coulson kom inn 13. januar 2003, da Brooks gikk over til søsteravisen The Sun som kom ut de andre ukedagene.

Telefoninnbruddene startet under Brooks, og fortsatte etter at Coulson tok over, ifølge aktor, og fortsatte til de ble avslørt i 2006.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt