NRK Meny
Normal

Prest truet etter gudstjeneste

To menn var uenige med presten og kom i formiddag med trusler mot den koptisk-ortodokse presten etter en gudstjeneste i kirken utenfor København.

Pave Shenuda III, leder av den egyptiske koptiske-ortodokse kirke.

En prest i den koptiske kirke i Danmark ble truet. Her sees pave Shenuda III, leder av den egyptiske koptisk-ortodokse kirke.

Foto: Asmaa Waguih / REUTERS

Like etter gudstjenesten i den koptisk-ortodokse kirken der presten hadde holdt prekenen i kirken i Høje Taastrup ble København-politiet varlset om at presten hadde problemer og ble truet.

– Amok i kirken

– Vi fikk melding klokken 11.52 om at en mann var gått amok i kirken. Vi sendte to patruljebiler til kirken og fant ut at det var to menn som hadde opptrådd truende overfor presten. Han kom ikke fysisk til skade, sier vaktsjef Henrik Frandsen i Købengavns Vesegns politikammer til bt.dk.

De to som kom med truslene er 66 og 42 år gamle, og fikk hver sin bot for overtredelse av ordensloven.

– De var, etter det vi vet, blitt uenige med presten under gudstjenesten, men jeg vet ikke alle detaljer om hva som skjedde, legger Frandsen til.

Taus prest

Presten i den koptisk-ortodokse kirken ønsker ikke å si noe særlig om det som skjedde.

– Der har ikke skjedd noe som helst. Jeg har slett ikke noe å si om hendelsen. Jeg er prest, lyder den kortfattede meldingen til bt.dk fra den engelsktalende presten, som ikke ønsker å opplyse om navnet sitt.

Den koptisk-ortodokse kirke er det største kristne kirkesamfunnet i Egypt, med omlag fem milllioner medlemmer. Det er en liten menighet i Danmark med kirken i Taastrup som hovedkirke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt