Pressefotograf skutt under Charlie Hebdo-opptøyer i Pakistan

Minst fire personer er såret i sammenstøt mellom politi og demonstranter som protesterer mot Charlie Hebdo i Karachi. En pressefotograf som dekket opptøyene ble skutt og er hardt skadd.

Anti-Charlie Hebdo-demonstrasjon i Islamabad, fredag 16.1.2014

Det har vært flere demonstrasjoner mot Charlie Hebrons publisering av karikaturer av Islams profet i Pakistan fredag 16. januar 2015. Her ser vi tilhengere av det religiøse partiet Jamaat-e-Islami demonstrere i Islamabad. I Karachi ble det løsnet skudd under den voldsomme demonstrasjonen og en pressefotograf ble skutt.

Foto: B.K. Bangash / Ap

Politifolkene løsnet skudd og brukte vannkanon mot flere hundre demonstranter utenfor det franske konsulatet i byen fredag.

Deltakerne i protesten forsøkte å storme konsulatet, ifølge politiet. Minst tre personer ble såret da de ble beskutt av politifolkene.

Politiet opplyser at en fotograf som jobber for det franske nyhetsbyrået AFP, er blitt skutt og såret. Tilstanden hans er alvorlig, og ifølge politiet var det demonstrantene som skjøt ham.

Ifølge AFP er fotografen Asif Hassan, som nå er navngitt av nyhetsbyrået, nå operert og utenfor livsfare.

Også mange av demonstrantene var bevæpnet, ifølge en fotograf fra nyhetsbyrået Reuters. Flere av dem skal ha løsnet skudd etter at politiet hadde tatt i bruk tåregass og vannkanon.

LES OGSÅ: Tyrkia blokkerer nettsider med Charlie Hebdo-forside


Flere protester

Opptøyene i Karachi er første gang misnøye med Charlie Hebdos karikaturer fører til voldsepisoder i Pakistan, ifølge Reuters.

Demonstrantene tilhører studentorganisasjonen til det religiøse politiske partiet Jamaat-e-Islami, som arrangerer protester mot Charlie Hebdos Muhammed-karikaturer mange steder i Pakistan.

Tilstanden er kritisk for en av dem som ble såret i opptøyene, opplyser en lege i den pakistanske storbyen. Etter sammenstøtet trakk demonstrantene seg tilbake til et sted som ligger lenger unna konsulatet.

LES MER: Delte meninger blant muslimske ledere om Charlie Hebdo


Stormet redaksjonen

Charlie Hebdo valgte å trykke en ny karikatur av islams viktigste profet i sin første utgave etter terroraksjonen mot det satiriske magasinet i forrige uke.

Tolv personer ble drept da to ytterliggående islamister stormet redaksjonslokalene i Paris og åpnet ild.

Det antas at motivet bak terrorangrepet var hevn, siden bladet har trykket en rekke karikaturer av profeten Muhammed de siste årene.

SISTE NYTT

Siste nytt