NRK Meny
Normal

Presidentparet møtte de nygifte

Barack og Michelle Obama møtte hele den britiske kongefamilien under sitt besøk til Buckingham Palace i dag.

Barack og Michelle Obama møter Kate og William

Barack og Michelle Obama ser ut til å finne tonen med nygifte Kate og William inne på Buckingham Palace tirsdag.

Nygifte prins William og Kate, hertugen og hertuginnen av Cambridge, tok imot USAs presidentpar inne på slottet tirsdag ettermiddag.

Seansen ble ikke filmet, men et bilde av de fire ble publisert en stund etter møtet. På bildet ser man solbrune Kate og William i hyggelig samtale med Barack og Michelle Obama.

Barack Obama og prins Charles

Barack Obama og prins Charles.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Verden har ikke sett mye til det nygifte paret siden det storslåtte bryllupet i London 29. april. Siden den gang har de vært på hemmelig bryllupsreise, før de returnerte til dagliglivet.

Det er første gang Kate er på jobb som medlem av den britiske kongefamilien, og paret fløy ens ærend til London for å møte presidentparet, skriver AFP.

Dronningen ventet på trappen

Besøket ble offentliggjort av det britiske kongehuset kun få timer før det skulle finne sted.

– Vi kan bekrefte at presidenten og fru Obama vil møte hertugen og hertuginnen av Cambridge like etter deres ankomst til Buckingham Palace i dag, sa en talskvinne for slottet tidligere i dag.

Dronning Elizabeth selv stod på trappen utenfor slottet for å ønske presidentparet velkommen. Prins Philip, prins Charles og hans Camilla var også tilstede.

Ifølge AFP fortalte Obama prins Charles hvor fascinert landet hans var av det kongelige bryllupet i forrige måned.

– Sønderknust

Tidligere i dag var president Obama preget av et langt mer alvorligere tema enn kongebesøk. Han uttalte seg for første gang om tornadoen som krevde 116 liv i Missouri i USA.

– Det er med stor sorg jeg hørte om antall døde i tornadoen. Jeg vil besøke byen førstkommende søndag, sa Obama under statsbesøket i England i dag.

Barack og Michelle Obama startet sin ukeslange Europaturné i går, da de besøkte Irland. England, Frankrike og Polen står for tur.

Barack Obama og Michelle møter dronning Elizabeth

Presidentparet møtte dronning Elizabeth og prins Philip i dag.

Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt