Chris Dodd (D)

Chris Dodd er demokratisk senator fra delstaten Connecticut. Han trakk seg fra presidentvalget etter partimøtet i Iowa 4. januar 2008.

Senator Chris Dodd
Foto: Charlie Neibergall / AP

(Artikkelen er skrevet før Dodd trakk seg.)

11. januar 2007 leverte han den offisielle kunngjøringen om at han var kandidat til Demokratenes presidentnominasjon til regjeringsorganet FEC (Federal Election Comission).

Derfor kan han vinne

Senator Dodd er formann for Senatets banktilsynskomité, noe som har vært verdifullt når det gjelder å samle inn penger.

Han er godt likt i partiet og har stått frem som en sterk motstander av krigen i Irak - han har senere beklaget at han stemte for å gå i krig.

Dette kan ødelegge

Dodd har samlet mindre folkemengder enn sine rivaler i viktige tidlige valgstater som Iowa.

I tillegg kan partiet være mindre villig til å nominere som presidentkandidat en ny senator fra en liten, liberal New England-delstat etter Massachusetts-senator John Kerrys nederlag for president George W. Bush.

Visste du dette?

62 år gamle Dodd har to unge barn, og han spøker med at han er den eneste kandidaten som er på e-postlister både for pensjonister og for småbarnsforeldre.

Hans far, Thomas Dodd, var anklager ved Nürnberg-prosessen, og stilte til valg for en plass i Senatet i 1956. I valget tapte han for Prescott Bush - president George W. Bush's bestefar.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt