Bill Richardson (D)

Bill Richardson er guvernør i den sør-vestlige delstaten New Mexico. Han trakk seg fra presidentvalget etter primærvalget i New Hampshire 8. januar.

Bill Richardson
Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

(Artikkelen er skrevet før Richardson trakk seg.)

22. januar 2007 leverte han den offisielle kunngjøringen om at han var kandidat til Demokratenes presidentnominasjon til regjeringsorganet FEC (Federal Election Comission).

Derfor kan han vinne

Guvernør Richardson håper at cv-en hans vil gjøre ham til den ideelle kandidaten nå som amerikanske velgerne bekymrer seg for høye bensinpriser og mulige konflikter med Iran og Nord-Korea.

Hans latinamerikanske arv kan også gi ham stemmer i landets største minoritet - stemmer som både republikanere og demokrater må kjempe hardt for å få.

Dette kan ødelegge

Richardson skal visstnok være en drøm i små forsamlinger, og skal ha et eget håndlag med å håndtere og beverte forskjellige typer mennesker. Men foran store folkemengder viser han ikke alltid like stor tiltrekningskraft.

Dessuten er ikke den lille, avsidesliggende delstaten New Mexico et naturlig utgangspunkt for en nasjonal presidentkampanje.

Visste du dette?

Richardson er nominert til Nobels fredspris fire ganger.

SISTE NYTT

Siste nytt