Presidentkandidat krever omtelling i Wisconsin

De grønnes tidligere presidentkandidat Jill Stein krever omtelling av stemmene i delstaten Wisconsin.

Jill Stein

De grønnes tidligere presidentkandidat Jill Stein krever omtelling i Wisconsin.

Foto: Drew Angerer / AFP

– Kommisjonen har mottatt Stein og Del La Fuentes begjæring om omtelling, heter det i en uttalelse fra valgkommisjonen i delstaten Wisconsin.

Kravet ble sendt like før fristen gikk ut, skriver Politico.

Kandidater må selv betale det koster for en omtelling, og torsdag sa Stein at hun hadde samlet inn de over 9 millioner kronene som er nødvendige i Wisconsin.

Laster Twitter-innhold

Donald Trump vant den viktige delstaten med knapp margin. En eventuell seier for Hillary Clinton vil ikke være nok til å vinne valget, men Stein sier at det også kan bli aktuelt med en omtelling i Michigan og Pennsylvania også.

Laster Twitter-innhold

Store avvik

Hun ligger godt an til å klare å samle inn det som trengs for ny opptelling i de to delstatene. Hittil har hun fått inn 2,7 millioner dollar av et mål på 4,5 millioner dollar, nærmere 39 millioner kroner, skrev NTB tidligere fredag.

Fristen for å komme med krav om omtelling i Pennsylvania og Michigan går ut neste uke, skriver NBC News.

De omtalte statene er viktige vippestater som ligger i det såkalte rustbeltet, hvor eksperter og advokater mener tegn tyder på tilsynelatende store uregelmessigheter. Ifølge Stein er «avvik» årsaken til at hun ønsker en omtelling.

– Vi trenger valg vi kan stole på, sier hun.

Til tross for at Hillary Clinton på landsbasis fikk minst 1,6 millioner flere stemmer enn Donald Trump, tapte hun kampen om Det hvite hus. Demokratene har foreløpig ikke villet kreve omtelling, selv om stadig flere mener at de bør gjøre det.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt