Hopp til innhold

Portforbud i byer i Burma

Militærjuntaen har innført portforbud om natten i Rangoon og Mandalay.

Demonstrasjoner i Rangoon

Miltærjuntaen møter de siste dagers demonstrasjoner med portforbud

Foto: AFP / AFP

Det blir også et nasjonalt forbud mot at flere enn fem mennesker samler seg.

Væpnet opprørspoliti er sendt inn i sentrum av Rangoon der 100.000 mennesker i dag gjennomførte de største demonstrajonene på nesten 20 år.

En talsmann for politiet benektet i kveld at opposisjonsleder og fredsprisvinner Aung San Suu Kyi er flyttet fra husarrest til fengsel.

Erkebiskop Desmond Tutu oppfordret FN til å presse militærjuntaen til å løslate Aung San Suu Kyi, og etablere et demokrati i landet.

Tutu beskrev det som skjer i Burma på denne måten:

Dette ligner den rullende massen som etterhvert veltet apartheid.

Desmond Tutu

Bush varsler straffetiltak

USAs president George W. Bush varsler nye amerikanske straffetiltak mot militærregimet i Burma. Utenriksminister Jonas Gahr Støre roser Bushs tale i FN.

– USA vil trappe opp de økonomiske sanksjonene mot dette regimets ledere og deres finansielle støttespillere. Vi vil innføre et utvidet visumforbud mot de ansvarlige for ekstreme brudd på menneskerettighetene, sa den amerikanske presidenten. 

Demonstrasjoner i Mandalay

Også i Mandalay er det portforbud etter demonstrasjoner de siste dagene

Foto: AP

Storbrittannias statsminister Gordon Brown oppfordret i dag EU til å skjerpe sanksjonene mot militærjuntaen i Burma.Brown har også sendt et brev til FNs generalsekretær Ban Ki-moon, og bedt ham om å innkalle til et krisemøte så snart som mulig.

SISTE NYTT

Siste nytt