Skulle bryte fasten med iskrem – ble drept av bilbombe

16 personer ble drept og 75 skadd da en bilbombe ble detonert utenfor en populær iskrembutikk i Bagdad. Bare timer senere ble den irakiske hovedstaden rammet av nok en bombe.

Eksplosjon i Baghdad

STORE SKADER: Eksplosjonen i Bagdad ble fanget på film.

IRAQ-UNREST-BLAST

POPULÆR: Mange bryter fasten med iskrem fra Al-Faqma.

Foto: SABAH ARAR / AFP

Mange familier samles i den kjente iskrembutikken Al-Faqma i sentrum av Bagdad under ramadan. Det er et populært sted å bryte fasten når solen går ned.

Mandag kveld ble 16 personer drept og 75 såret av en bilbombe plassert rett ved butikken, melder nyhetsbyrået AFP som viser til irakiske myndigheter.

Iskrembutikken befinner seg i det hovedsakelig sjiamuslimske nabolaget Karrada, skriver BBC News. Terrorgruppen Den islamske stat har tatt på seg skylden for bilbomben, i en uttalelse delt gjennom deres eget nyhetsbyrå Amaq. IS angriper ofte Iraks sjiamuslimske befolkning, som de anser som vantro.

Nok en bilbombe timer senere

Bilder og videoer av kaoset i kjølvannet av bomben er delt på sosiale medier. Mennesker løp i panikk, mens blod, iskremrester og plastbeger dekket bakken. Skadde støttet seg på de fargerike parkbenkene rundt butikken. En liten jente med sløyfe i håret vandret rundt i området, skriver nyhetsbyrået Ap.

Laster Twitter-innhold

Tirsdag formiddag ble minst syv mennesker drept og over 30 såret da nok en bilbombe eksploderte i den irakiske hovedstaden. Bilen som bomben var plassert i, sto parkert utenfor et offentlig kontor.

Det er ofte en økning i terrorangrep i Irak i den muslimske fastemåneden ramadan. Om kvelden fylles kafeer, restauranter og butikker av folk som skal bryte fasten.

Iraq

ANDRE BOMBE: Minst syv mennesker ble drept av en bilbombe utenfor et kontor, bare timer etter angrepet på iskrembutikken.

Foto: Karim Kadim / AP

Offensiv i Mosul

De to bombene kom mens irakiske regjeringsstyrker varsler at de er nær ved å drive IS ut av Mosul. På fredag startet hæren en storoffensiv mot delene av millionbyen nord i landet som fortsatt er under IS-kontroll.

Så mange som 200.000 sivile er i fare for å havne i kryssilden mellom sikkerhetsstyrkene og jihadistene, advarer FN.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt