Politisk strid rundt Hillary Clintons epost

Hillary Clinton svarer nå for første gang på bråket rundt hennes eposter. Nylig ble det kjent at hun brukte sin private epostadresse til nesten all kommunikasjon mens hun var utenriksminister.

Hillary Clinton taler

SVARER: Hillary Clinton vil offentliggjøre e-post.

Foto: YURI GRIPAS / Reuters

Alt tyder på at Hillary Clinton blir Det demokratiske partiets presidentkandidat i 2016. Det er ventet at hun offentliggjør sitt kandidatur i løpet av våren. Dermed ligger det også i kortene at republikanerne kommer til å gjøre alt de kan for å angripe den kommende presidentkandidaten.

Les også: – USA mer modent for kvinnelig president

Mulig lovbrudd

Det normale for en amerikansk utenriksminister er å bruke utenriksdepartementets e-postadresse. Men Hillary Clinton brukte i løpet av sine fire år som minister praktisk talt bare sin private e-postadresse til praktisk talt all kommunikasjon.

Det kan være et brudd på amerikansk lov, som sier at all offisiell kommunikasjon skal kunne bevares for ettertiden.

Les også: Jeb Bush og Marco Rubio prøver seg på Det hvite hus

Svarer for første gang

En komite i Kongressen har spesielt bedt om innsyn i Clintons e-postkorrespondanse om angrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i 2012. Republikanerne vil trolig undersøke om sikkerheten var for dårlig da konsulatet ble angrepet.

Nå gir Clinton etter, og svarer for første gang på kravene i en twitter-melding:

Laster Twitter-innhold

Store mengder dokumenter

– Jeg har bedt utenriksdepartementet om å offentliggjøre e-postene så snart som mulig, sier Clinton. En talskvinne for departementet sier at det vil ta noe tid å vurdere hva som kan offentliggjøres, fordi det dreier seg om 55 000 sider med dokumenter.

Saken om e-postene har ført til en diskusjon om noen andre heller bør bli partiets presidentkandidat.

SISTE NYTT

Siste nytt