Politisjefen på Cebu fikk sparken

Politisjefen som har ledet etterforskningen av nordmannen Sven-Erik Berger og hans forlovede, har fått sparken av øyas guvernør.

Nordmann i fengslingsmøte på Filippinene

Nordmannen Sven-Erik Berger og hans forlovede Karen Castro Esdrelon håper de blir satt fri tirsdag.

Foto: Anders Magnus / NRK

Gwendolyn Garcia, guvernør på Cebu, Filippinene

Guvernør Gwendolyn Garcia er misfornøyd med politisjefens innsats.

Foto: Anders Magnus / NRK
Ellah Joy Pique

Ellah Joy ble funnet drept tirsdag for to uker siden.

Foto: Privat

Tidligere i dag kunne NRK melde at guvernøren på den filippinske øya var misfornøyd med politisjef Erson Digals innsats i etterforskningen av drapet på seks pår gamle Ellah Joy Piquet for snart to uker siden.

Guvernør Gwndolyn Garcia grep i dag inn og anbefalte at Digals fjernes fra stillingen .

Politisjefen har blant annet ikke tatt hensyn til momentene som har kommet fram etter at det nasjonale politiet (NBI) koblet seg på etterforskningen. NBI har sjekket det norsk-filippinske parets alibi, som viser at de snakker sant om hvor de befant seg da den unge jenta ble bortført.

Trakk seg i kveld

Erson Digal ble mandag ettermiddag lokal tid kalt inn på teppet til guvernøren. Etter et 45 minutter langt møte bak lukkede dører, kom han smilende og rolig ut igjen, skriver lokalavisen Cebu Daily News.

– Det er ingenting jeg kan gjøre når guvernøren ikke lenger har tillit til meg, sa politisjefen til reporterne utenfor guvernørens kontor.

Senere på kvelden kunngjorde Erson Digal at han trekker seg fra stillingen som politisjef.

Blir sittende fengslet

Berger og hans forlovede sitter nå i politiets forvaring på provinspolitistasjonen, slik de har gjort siden de ble arrestert på flyplassen i byen for ni dager siden.

I dag ble det klart at de må bli værende to dager til .

Statsadvokaten skal tirsdag ta stilling til om paret kan settes fri umiddelbart, eller om de forsatt skal vente på rapporten fra det lokale politiet.

Mye kan likevel tyde på at Berger og forloveden kan bli satt fri tirsdag morgen lokal tid.

SISTE NYTT

Siste nytt