Hopp til innhold

Politimann skutt og drept: Gjerningsperson på frifot

Svensk politi bekrefter at en tjenestemann er skutt og drept i Biskopsgården nord i Gøteborg onsdag kveld. Flere hundepatruljer er satt inn i jakten på gjerningspersonen.

En politimann ble sent onsdag kveld skutt og drept i Gøteborg.

SKYTING: En politimann ble sent onsdag kveld skutt og drept i Biskopsgården i Gøteborg.

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT NYHETSBYRÅN

Svensk politi meldte om hendelsen 22.34 onsdag kveld. SVT skriver at politimannen sto og snakket med noen personer i Biskopsgården på Hisingen i Gøteborg, da han plutselig ble skutt. Svenske medier skriver at det foreløpig er mye som er uklart rundt hendelsesforløpet.

De første meldingene handlet om at en polititjenestemann og en annen person ble såret i skyteepisoden. Et vitne sier til Göteborgs-Posten at det ble avfyrt tre skudd.

Like over klokka 2 natt til torsdag ble det opplyst at det ikke var andre enn polititjenestemannen som var blitt kjørt til sykehus med alvorlige skader.

Like før klokka 3 ble det klart at politimannen døde på sykehus.

– Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at en kollega har mistet livet etter å ha blitt skutt i kveld. Våre tanker går til familien, de nærmeste og arbeidskamerater, sier rikspolitisjef Anders Thornberg i en uttalelse, ifølge SVT.

Aftonbladet skriver at det var mye politi ved åstedet torsdag morgen. Flere av politibetjentene skal ha gitt hverandre klemmer.

En politimann ble sent onsdag kveld skutt og drept i Biskopsgården i Gøteborg.

Store politistyrker var natt til torsdag på stedet der en politimann ble skutt og drept i Gøteborg onsdag kveld.

Foto: Amanda Gustafsson / SVT

Ingen pågrepet

Politiet rykket i utgangspunktet ut til området etter å ha blitt varslet av beboere som meldte at de hørte skudd bli avfyrt. Et stort antall politipatruljer var på stedet natt til torsdag.

Det er foreløpig ingen påpgrepne i saken.

Rundt klokken 1 i natt opplyste politiets pressetalsmann Fredrik Svedemyr at etterforskere startet med rundspørring og avhør av vitner på stedet.

Göteborgs-Posten melder at det er satt inn flere hundepatruljer i søket etter gjerningspersonen. Ifølge vitner er det også satt inn flere politihelikoptre i søket, skriver Aftonbladet.

Torsdag morgen var totalt 15 politibiler, i tillegg til en buss for rettsteknikere ved åstedet, ifølge Aftonbladet. Avisa melder at teknikerne lette etter tomhylser.

Store ressurser

Det ble holdt et pressetreff om hendelsen klokken 9 torsdag morgen.

Der sa politiet at mannen som ble skutt og drept var i 30- årene, og relativt fersk i yrket. Han var på jobb sammen med én annen kollega i Biskhopshavn, ikke på uttrykning, men forbindelse med arbeidet politiet driver i nærområdet.

Området har vært utsatt for en del skytinger mellom kriminelle tidligere.

Mannen som ble skutt og drept var hadde etter alt å dømme på seg uniform da han ble drept. Politiet sa det var for tidlig å si noe om motivet, og de vet ikke om han var et utplukket mål eller ikke.

Ellers ville de ikke slippe noen nye detaljer. Men de forsikret om at etterforskningen er godt i gang.

– Jeg har snakket med regionpolitisjefen og deler av ledelsen i region Vest for å være sikker på at de har ressursene som trengs for å kunne stille den skyldige til ansvar for dette, sier Thornberg i uttalelsen.

Ifølge statistikk Aftonbladet gjengir, har totalt 31 svenske politibetjenter blitt skutt og drept i tjeneste siden 1900. Sist gang det skjedde var i Nyköping i 2007, da en mann skulle fraktes til psykiatrisk behandling.

SISTE NYTT

Siste nytt