Politimann pågrepet for Rehman-drap

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Pakistansk politi har arrestert en politimann mistenkt for drap på den norske statsborgeren Abdul Rehman (54).

Ingen har sett Rehman siden han satte seg på en motorsykkel i landsbyen Thuta Rai Bahadur 21. oktober 2005. Sammen med en bekjent var han ifølge politiet på vei til byen Lala Musa,der de skulle veksle norske kroner i pakistanske rupi.

Rehman ble aldri funnet, men pakistansk politi har hele tiden arbeidet ut fra en teori om at han ble drept.

Politimann pågrepet

Nå har politiet i byen Kharian pågrepet en politimann ved den lokale politistasjonen. Han ble i går fremstilt for varetektsfengsling i tre dager.

– Vi kan bekrefte at en politimann er arrestert i denne saken. Det er seks år siden Rehman forsvant, og det er gledelig dersom denne pågripelsen kan føre til at de pårørende får svar, sier Rose Olsen til Aftenposten.no.

Hun er nordisk politisamarbeidskvinne ved den norske ambassaden i Islamabad, og opplyser at norsk politi har samarbeidet godt med politiet i Gurjat-provinsen i Punjab.

– Det er svært positivt at pakistansk politi gjør en jobb for å løse gamle saker, og at denne gis prioritet. Norsk politi holdes fortløpende orientert om utviklingen i saken, sier hun.

Ifølge Aftenpostens opplysninger skal politimannen være siktet for å ha vært til stede da Rehman ble drept, og at han skal ha mottatt et pengebeløp for å ha vært delaktig i drapet.

Politimannen var ansatt ved politikammeret i Kharian, som etterforsker drapet. Han skal ikke ha vært direkte involvert i etterforskningen.

Pengemotiv

I oktober i fjor ble mannen som kjørte motorsykkelen sammen med Rehman varetektsfengslet for drapet. I slutten av mars ble enda en mann fengslet i saken . Ifølge pakistansk politi innrømmer denne mannen å ha vært delaktig i drapet.

Det skal ifølge Aftenpostens kilder være denne mannen som knyttet politimannen til saken. Han skal ha navngitt enda to personer, og en av disse skal ha vært oppdragsgiver for drapet.

Abdul Rehman har familie i Norge, men skal ha ønsket seg ut av ekteskapet fordi han hadde giftet seg på nytt i Pakistan. Det nye ekteskapet skal ha ført til en familiekonflikt, som ifølge politiet kan være bakgrunn for forsvinningen.

Mannen som innrømmet å ha vært delaktig, har forklart at de var lovet 800.000 rupi for å utføre drapet. De skal derimot ha mottatt mindre enn en tidel, 60.000 rupi. Det tilsvarer ifølge Aftenposten 50.000 kroner, men utgjorde mer for seks år siden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt