Hopp til innhold

Navngir politimann etter skyting i Missouri

Politibetjenten som skjøt og drepte Michel Brown i Ferguson, Missouri er navngitt av politiet. Det skjer til tross for at han har mottatt flere drapstrusler.

Politiet i Ferguson vokter demonstrasjon

RUSTET: Politiet i Ferguson vokter en demonstrasjon etter politiskytingen i byen.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Drapet har ført til opptøyer og demonstrasjoner flere steder i USA. Mange har uttrykt sinne mot politiet generelt og politibetjenten som skjøt, spesielt.

I dag valgte politiet i Ferguson, Missouri å navngi politibetjenten som skjøt 18-åringen. Ifølge Washington Times har betjenten jobbet i politiet i seks år, og han har ikke hatt disiplinærsaker mot seg.

Nå er han tatt ut av tjeneste mens saken etterforskes.

Demonstranter i Ferguson

HENDENE I VÆRET: Demonstrantene har valgt å løfte hendene i været for å illustrere hva Michael Brown gjorde før han ble skutt.

Foto: Scott Olson/Getty Images / AFP

Han skal ha blitt kalt ut til en hendelse i en annen del av Ferguson, da han fikk melding om et ran og en beskrivelse av raneren. På vei til åstedet for ranet skal politibetjenten ha møtt Brown og skutt ham.

Hvorfor politiet velger å navngi betjenten nå er ikke klart. Tidligere har politiet nektet å offentliggjøre navnet på politimannen, blant annet fordi han har mottatt drapstrusler.

Det er blitt varslet en ny pressekonferanse fredag ettermiddag, amerikansk tid.

Uklare omstendigheter

Michael Brown (18) ble ifølge politiet skutt og drept under en krangel om et skytevåpen i en politibil lørdag, men omstendighetene er uklare. Ifølge øyenvitner var afroamerikanske Brown ubevæpnet og ble skutt etter å ha hevet hendene over hodet. Politiet har også bekreftet at 18-åringen var ubevæpnet.

Drapet har ført til en diskusjon om bevæpning av politiet. Den republikanske senatoren Rand Paul, som vurderer å stille som presidentkandidat om to år, krever nå en full gjennomgang av politiets tilgang til våpen i USA.

Button med støtte til Michael Brown

STØTTE: Mange har valgt å vise sin støtte til 18-åringen som ble skutt og drept av politiet.

Foto: SCOTT OLSON / Afp

Demonstrasjoner og protester

Hendelsen har vakt sterke reaksjoner i deler av St. Louis, og i flere dager har store menneskemengder trukket til gatene for å demonstrere. Også i Miami, Los Angeles og New York har det vært støttedemonstrasjoner.

Flere av demonstrantene har også løftet hendene, for å markere at de mener Brown ble et uskyldig offer for rasistisk motivert politivold. Ferguson har bare 21.000 innbyggere, to tredeler er afroamerikanere.

Også president Barack Obama har kommentert hendelsen.

– Dødsfallet til Michael Brown er hjerteskjærende, og Michelle og jeg sender våre dypeste kondolanser til hans familie i denne svært vanskelige tiden, sa presidenten i en uttalelse fra sitt feriested Martha's Vineyard.

SISTE NYTT

Siste nytt