Politimann angrepet med hammer ved Notre-Dame – angriper skutt

Situasjonen er nå under kontroll, men angrepet utenfor den kjente katedralen i Paris etterforskes som en terrorhandling.

EUROPE-ATTACKS/FRANCE-POLICE

Politifolk holder vakt Notre-Dame etter at en mann gikk til angrep på en betjent med hammer.

Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Fransk politi bekrefter at de har skutt og såret en mann som gikk til angrep på en politimann med hammer ved Notre-Dame i Paris.

Situasjonen er nå under kontroll, og franske påtalemyndigheter etterforsker hendelsen som en terrorhandling, melder AFP.

Innenriksminister Gerard Collomb sier angriperen også var bevæpnet med to kniver, og ropte «dette er for Syria». Ifølge Collomb hadde angriperen med seg et ID-kort som tilhører en student fra Algerie.

Politimannen patruljerte foran Notre-Dame da angrepet skjedde. Han skal være lettere skadd, sier polititalsmann Yves Lefebre, ifølge The Guardian.

– Mannen nærmet seg politibetjenten, tok en hammer ut av sekken og slo politibetjenten i hodet. Kollegaen hans så hva som skjedde, og skjøt angriperen, sier Lefebre.

Den antatte gjerningsmannen er fraktet til sykehus. BBC melder at han har brystskader, mens franske BFMTV sier er han ble skutt i bena.

France Notre Dame

Besøkende inne i Notre-Dame, etter angrepet på politimannen utenfor.

Foto: Nancy Soderberg / AP

Turistattraksjon

Le Figaro skriver at politiet har begynt å tømme Notre-Dame for folk. Ifølge den franske avisen var det rundt 900 mennesker inne i katedralen da politimannen ble angrepet. De ble bedt om å vente der til situasjonen ble avklart.

Katedralen er en av de mest populære turistattraksjonene i Europa med flere enn 13 millioner besøkende i året.

Norske Linn Gjerstad er på ferie i Paris sammen med sønnen Sondre på 14 år. I ettermiddag satt de to på en cafe like ved Notre-Dame. Det var rushtid, bilene stod i kø i tre felt og gatene var fulle av folk da cafepersonalet ga gjestene beskjed om å trekke inn.

Ved Notre Dame etter angrep

Norske Linn Gjerstad la ut bilde av området ved Notre-Dame etter angrepet.

Foto: Linn Gjerstad

– Cafeen ble etter hvert veldig full av folk. Vi så folk løpe over broene for å komme seg vekk fra området. Inne på cafeen var det spent stemning, ingen visste hva som skjedde. Alle stod på telefonene sine og meldte fra hvor de var og at de var trygge, sier Gjerstad til NRK.

– Etter hvert ble dørene låst. Jeg antar at de tenkte på det som skjedde i London i helgen. Vi ble ikke nektet å gå ut, men det var det heller ingen som ville.

Ifølge Gjerstad skal tungt bevæpnet politi skal ha strømmet til området, som i løpet av ti minutter skal ha blitt tømt for biler og folk.

– Det er et ekstremt effektivt politi de har her, sier Gjerstad.

Det er unntakstilstand i Frankrike og terrorberedskapen er høy, etter en rekke angrep i landet de siste årene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt