NRK Meny
Normal

Politiker truet med å kaste journalist ned fra balkongen i kongressen

Kongressrepresentant og tidligere marinesoldat Michael Grimm mistet besinnelsen da journalisten stilte et uventet spørsmål.

Kongressrepresentant Michael Grimm

Michael Grimm er medlem av Representantenes hus fra det republikanske partiet i New York.

Foto: ALEX WONG / Afp

– Jeg tviler på at jeg er den første representanten som skjeller ut en journalist, og jeg er sikker på at jeg ikke blir den siste, sier Grimm.

Utbruddet kom rett i etterkant av president Obamas tale om rikets tilstand, da Grimm ble intervjuet av reporter Michael Scotto fra den CNN-tilknyttede kanalen NY1.

Grimm er for tiden under etterforskning for ulovlig pengeinnsamling i 2010, og hadde møtt opp til det han selv hevder er et intervju som skulle handle om Obamas tale.

Det var da NY1 ville stille et spørsmål om den pågående etterforskningen Grimm mistet besinnelsen.

Klikker foran kameraet

Som man kan se i videoen over (fungerer ikke på mobil) går Grimm først vekk fra kameraet, før han ser ut til å reagere kraftig på at reporteren sier at han ikke vil svare på spørsmålet.

Mens kameraet fortsatt presser han seg aggressivt opp mot reporteren og sier:

«La det være helt klart, at hvis du gjør det mot meg igjen så kaster jeg deg ned fra denne jævla balkongen.»

NY1-reporteren forsøker å forsvare seg med at han bare stilte «et helt legitimt spørsmål». Grimm sier så noe som mikrofonen ikke klarer fange opp før han kvitterer med følgende:

«Nei, nei. Du er ikke mann nok. Jeg skal knekke deg i to, som en liten gutt.»

Eksagenten angrer ikke

Michael Grimm er medlem av kongresskammeret Representantenes hus, der han er en av det republikanske partiets representanter fra New York.

Grimm er tidligere marinesoldat og har også fartstid som FBI-agent. Han ble først valgt inn i Kongressen i 2010. Den tidligere agenten, som ifølge CNN er kjent for å ha kort lunte med journalister, har sendt ut en uttalelse, som ikke bærer preg av at Grimm angrer særlig mye på utbruddet.

– Jeg ga journalisten ei verbal skyllebøtte. Jeg forventer en viss grad av profesjonalitet og respekt. Spesielt når jeg har gjort NY1 en tjeneste ved å prioritere dem foran mange andre intervjuer etter presidentens tale, sier Grimm.

– Jeg ble ekstremt irritert. Reporteren visste at jeg hadde det travelt og at jeg bare var der for å kommentere talen. I stedet insisterte han på å gjøre et lite respektfull og dritalt poeng ut av slutten på intervjuet.

Politisk redaktør i NY1, Bob Hardt, sier utbruddet som gikk ut over en av hans journalister viser en uakseptabel oppførsel.

– Det er forstyrrende at noen truer våre reportere, og det er spesielt graverende at det involverer en kongressrepresentant. NY1 er rystet og skuffet over denne oppførselen fra Grimm og ber om en ubetinget unnskyldning fra ham, sier Hardt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt