Gresk politiker slo til kvinnelig meddebattant på TV

En politiker fra det høyreekstreme partiet Gyllent daggry slo torsdag til en kvinnelig politiker under en TV-debatt. Politiet i Hellas har bestemt seg for å pågripe politikeren etter hendelsen.

Video Slåsskamp i gresk tv-debatt

NETT-TV: Det gikk hett for seg mellom politikerne i en tv-debatt i Hellas.

Det var en TV-sending torsdag morgen at parlamentarikeren Ilias Kasidiaris overhode ikke klarte å besinne seg under en TV-debatt.

Etter en opphetet diskusjon reiste Kasidiaris seg først brått fra stolen, før han kastet et glass vann på Rena Doruou fra det venstreradikale partiet Syriza.

Opptrinner vakte naturlig nok reaksjoner blant flere av de andre politikerne i debatten, men skulle vise seg å bare være en forsmak på Kasidiaris temperament.

Like etter klasket han nemlig tilden kvinnelige politikeren Liana Kanelli fra kommunistpartiet KKE flere ganger i ansiktet.

– Håper moren hans er stolt

Bruduljene startet etter en opphetet debatt, der flere av de innvolverte utvekslet ukvemsord. Det hele toppet seg da Dourou tok opp anklager om at Kasidiaris var med på et væpnet ran i 2007.

Liana Kanneli kastet da en bunke papirer på Kasidiaris, og ba om at han forlot debatten. Det var dette som fikk Kasidiaris til å tenne på de resterende pluggene, og TV-bildene viser at den høyreesktreme parlamentarikeren klasker til Kanelli gjentatte ganger.

Kanneli skal også ha kalt Kasidiaris en «fascist», hvorpå Kasidiaris svarte med å kalle Kanelli «en gammel kommunist».

Etter å ha blitt slått til snakket Kanelli med representanter for gresk TV.

– Når man har blitt slått av et udyr er det som alle andre også har blitt slått. Jeg håper moren hans er stolt av ham.

En gresk journalist forteller at TV-kanalens ansatte forsøkte å hindre den illsinte Kasidiarisi fra å forlate lokalet etter hendelsen, uten å lykkes.

Gresk politi har besluttet at utstedt en arrestordre på Kasidiaris etter hendelsen

Inn i nasjonalforsamlingen

Gyllent daggry ble valgt inn i den greske nasjonalforsamlingen ved valget 6. mai, og det er første gang høyreekstreme har vært representert der siden militærjuntaen brøt sammen i 1974.

Torsdagens TV-debatt ble holdt i forbindelse med at Hellas skal ha nyvalg 17. juni.

SISTE NYTT

Siste nytt