NRK Meny
Normal

Politijakt på Haiti-advokat

Den tidligere juridiske rådgiveren til de amerikanske misjonærene som er siktet for bortrøving av barn i Haiti, innrømmer at han er etterlyst i en menneskesmuglingssak i El Salvador.

Jorge Torres Puello/Jorge Torres Orellana

SAMME PERSON? Politiet i El Salvador er sikre på at Jorge Torres Puello og Jorge Torres Orellana er en og samme person.

Foto: Javier Galeano/Interpol / Scanpix/AP

Politiet i Den dominikanske republikk jakter nå etter Jorge Torres Puello, skriver nyhetsbyrået AP.

Sammen med amerikanske agenter prøver dominikansk politi å finne og arrestere Puello, som i helgen ble etterlyst internasjonalt av Interpol .

Nektet først å ha vært i El Salvador

I går innrømte Puello at han er etterlyst i El Salvador for å være innblandet i saken med en trafficking-ring som lurer unge kvinner og jenter ut i prostitusjon gjennom å love jentene modelljobber i utlandet.

Men han nekter fremdeles for å være innblandet i saken.

I en telefonsamtale med AP, gjort fra et ukjent tilholdssted, sier han at han er uskyldig i anklagene. Derimot sier han at han og kona, som er fra El Salvador, har tatt inn og hjulpet kvinner som er forlatt av menneskesmuglere.

Jorge Torres Puello

Jorge Torres Puello innrømmer at han er etterlyst i El Salvador.

Foto: Javier Galeano / Scanpix/AP

Puellos oppførsel den siste tiden har kastet tvil over om han er den han utgir seg for å være og hva han har gjort tidligere.

Innrømmer nå å ha fem barn der

I Den dominikanske republikk hevdet han at han var advokat, uten at det var sant. Han hevdet at han var leder for et jødisk trossamfunn, uten at det var sant. Han hevdet også først at han aldri hadde vært i El Salvador, men innrømmer nå at han blant annet har fem barn der.

I etterlysningene omtales han som Jorge Anibal Torres Puello, men i den dominikanske hovedstaden er han også kjent som Jorge Torres, Yoram Torres og Jorge Midal.

I El Salvador er han kjent som Jorge Torres Orellana, og da politiet der så bildene av mannen som påsto at han var juridisk rågdgiver for de fengslede amerikanerne som ble stanset med 33 barn på grensen til Den dominikanse republikk, var de umiddelbart sikre på at det var samme person.

– Skal til El Salvador og rydde opp

Myndighetene i El Salvador ønsker å tiltale Puello og kona for å stå bak trafficking av unge kvinner.

– Jeg har planer om å reise til El Salvador for å rydde opp i problemet, sier Puello til AP. Samtalen mellom AP og Puello ble satt i stand av Puellos mor i Den dominikanske republikk.

– Jeg er ikke redd for å møte konsekvensene, sier Puello.

Kona sitter iflølge AP for tiden fengslet i El Salvador.

Kan også være etterlyst i USA

Overfor AP hevder Puello at han har flyktet fra landet for å unngå å bli arrestert. Politiet i Den dominikanske republikk opplyser at det sammen med Interpol har gjennomført flere razziaer på jakt etter den påståtte advokaten.

Amerikanske agenter raidet også huset til moren til Puello i helgen. Det er tvilsomt om han har forlatt landet, og moren nekter å opplyse om hvor sønnen befinner seg.

Amerikanske myndigheter jakter Puello - 32 år gammel og født i New York - for å finne ut om han er en mann som i 2002 brøt betingelsene for en prøveløstalelse.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt