NRK Meny
Normal

New York: Politiets kuler traff ni uskyldige

Ni uskyldige forbipasserende ble truffet av rikosjetter eller splinter da politiet skjøt mot en drapsmann ved Empire State Building fredag.

Overvåkningsbilder av at mann blir skutt ved Empire State Building, New York City.

SE VIDEO: Overvåkningsbilder av at gjerningsmannen blir skutt ved Empire State Building, New York City. Forbipasserende rømmer fra stedet.

Fredag skjøt og drepte Jeffrey Johnson (53) sin tidligere sjef utenfor Empire State Building. Et vitne tipset to politimenn som var på patrulje i området. De fulge etter gjerningsmannen og endte opp med å åpne ild mot Johnson i New Yorks travleste gate.

Da de befant seg cirka tre meter fra gjerningsmannen avfyrte de til sammen 16 skudd.

Etterforskere tror at minst sju av disse skuddene traff gjerningsmannen, ifølge The New York Times.

Men politimennene traff også de ni forbipasserende som ble skadd.

– De ble ikke truffet direkte av politiet, men av rikosjetter fra kuler som traff blomsterpotter og andre gjenstander rundt. Det var årsaken til de andre skadene, sier New Yorks politimester Ray Kelly.

– Ingen uskyldige befant seg rett ved drapsmannen

Det var i morgenrushet, klokken 09.00 om morgenen amerikansk tid, at Johnson dro til sin gamle arbeidsplass, hvor han ble oppsagt for ett år siden, og skjøt og drepte sin tidligere sjef.

Drapsmannen hadde forlatt åstedet til fots etter å ha skutt sjefen i hodet med en 45 kalibret pistol.

Overvåkningsbildene fra den tettpakkede gaten viser at de fleste som ble såret befant seg nærmere Empire State Building, enn gjerningsmannen som sto like ved fortauskanten.

Talsmann for politihuset i New York, Paul J. Browne, sier at politimennene vurderte situasjonen nøye og tok hensyn til omgivelsene før de valgte å avfyre skudd, noe de er opplært til å gjøre.

Dette er andre gang på to uker at politiet i New York er involvert i en fatal skyteepisode i sentrum av New York. 11. august avfyrte to politimenn 12 skudd mot en mann som viftet med en kniv etter at han hadde rømt fra arresten i Times Square.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Empire State Building

Robert Asika ble truffet i armen etter at politiet avfyrte skudd mot drapsmannen fredag. Her får han hjelp av forbipasserende.

Foto: mr_mookie / Ap

– Politiet skjøt meg i armen

En av de skadde sier han sto noen meter bak drapsmannen da politiet åpnet ild.

– Politiet skjøt meg i armen, sier 23-åringen Robert Asika til The New York Times.

Han sier at han antar at politiet forsøkte å treffe gjerningsmannen, og ikke ham. Han forteller at han ikke er sint på politibetjentene, men at han hadde ønsket de var mer forsiktige.

– Jeg forstår at politiet forsøkte å gjøre jobben sin. Men de må være mer forsiktige, og ikke sette uskyldige menneskers liv i fare, sier han.

– Gjerningsmannen siktet mot politiet

Overvåkningsbildene viser at gjerningsmannen gikk nord mot Fifth Avenue. En familie på fire gikk forbi gjerningsmannen i den andre retningen. Videoen viser at han putter hånden i en bag og tar ut en pistol som han sikter mot politibetjentene.

Politiet svarte med skudd og det hele skal ha blitt ferdig i løpet av sekunder.

Mange av de forbipasserende som ble såret ble truffet i ben og ankler, og flere ble skadd av fragmenter som fløy i luften etter at kulene traff blomsterpotter og glass.

Det finnes ingen bevis for at gjerningsmannen skjøt mot politimennene, men ifølge et vitne skal gjerningsmannen ha gjort nettopp det. Politiet etterforsker saken.

Skyting New York

Området rundt Empire State Building ble sperret etter skytedramaet fredag. Ni uskyldige mennesker ble skutt da politiet fyrte løs mot gjerningsmannen.

Foto: MARIO TAMA / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt