Politiet: Paddocks bil var full av eksplosiver

Massedrapsmannen hadde fylt bilen sin med eksplosiver og beskyttelsesutstyr som del av en fluktplan.

Sheriff Joe Lombardo

Natt til tirsdag norsk tid holdt sheriff Joe Lombardo en ny pressekonferanse, hvor han opplyste om status i etterforskningen av masseskytingen.

Foto: Steve Marcus / AP

Det sa sheriff Joe Lombardo under en pressekonferanse natt til tirsdag norsk tid.

Han sa videre at politiet fortsatt ikke har fått bekreftet Stephen Paddocks motiv bak masseskytingen forrige søndag.

Det er ikke funnet en ideologisk bakgrunn eller noen tegn til at flere skal være innblandet i angrepet, ifølge Lombardo.

Politiet har heller ikke funnet en spesiell livshendelse som skal ha utløst planene om et slikt angrep. Ingen brev eller notater er lagt igjen i hans hjem i Mesquite sør i Nevada.

Stephen Paddock

Politiet har fremdeles ikke funnet noe motiv bak Stephen Paddocks massakre i Las Vegas.

Foto: AP

– Handlet alene

Etterforskere har imidlertid kartlagt 200 tilfeller av Paddocks bevegelser gjennom byen. Her har han hele veien reist rundt alene.

– Drapsmannen skjulte med vilje handlingene sine i forkant av angrepet, og det er derfor vanskelig å finne svaret bak disse handlingene, sa sheriffen under pressekonferansen.

Paddock skjøt flere hundre skudd fra sitt hotellrom i 32. etasje på Mandalay Bay søndag 1. oktober. Målet var 21.000 publikummere på en konsert 365 meter unna.

58 mennesker ble drept og 489 ble såret. Ifølge politiet skjøt massedrapsmannen også mot bensintanker i nærheten som en avledning.

Mennesker sørger etter Las Vegas-skytingen.

USA sørger over livene som gikk tapt i skytemassakren.

Foto: John Locher / AP

Skjøt 200 skudd mot sikkerhetsvakt

Lombardo opplyste også at de har endret tidslinjen for masseskytingen.

En av hotellets sikkerhetsvakter oppdaget Paddock da han hørte lyden av boring komme fra rommet. Paddock hadde satt opp tre kameraer for å kunne overvåke gangen utenfor.

Da sikkerhetsvakten Jesus Campos nærmet seg, skjøt Paddock rundt 200 skudd gjennom døren, ifølge Lombardo. Campos ble såret, men fikk informert annet sikkerhetspersonell.

Tidligere har politiet gått ut fra at sikkerhetsvakten ble skutt da han forstyrret 64-åringen under selve massakren. Men etterforskningen viser at han ble skutt seks minutter før Paddock åpnet ild mot konsertpublikummet på countryfestivalen.

Sperret dør

Få minutter senere begynte Paddock det rundt ti minutter lange angrepet mot konsertområdet utenfor. Det er ukjent hva som gjorde at drapsmannen stoppet å skyte.

I tillegg til å bore hull i veggene, trolig for å sette opp flere kameraer, hadde Paddock også sperret en dør til trappeoppgangen til 32. etasje ved å bore en metallgjenstand fast i den. Politiet måtte bryte denne opp for å komme seg fram.

Paddock tok sitt eget liv like før politiet stormet hotellrommet hans.

Las Vegas-politiet har frigjort en video fra uniformskameraene til politimennene som jaktet på skytteren på Mandalay Bay.

Videoen viser deler av den kaotiske kvelden som nødetatene hadde under skytemassakren.

Samarbeider med kjæresten og broren

Lombardo sier de samarbeider med Paddock kjæreste Marilou Danley og hans bror Eric Paddock for i jakten på et motiv.

Marilou Danley.

Paddocks kjæreste, Marilou Danley, ankom Las Vegas forrige uke.

Foto: Handout / Reuters

– Jeg hjelper dem med å forstå Stephens tenkemåte. Jeg ønsker ikke at de skal gå etter dårlige spor, sa broren til AP, uten å ville utdype hva han bidrar politiet med.

Søndag gikk politiet på nytt gjennom Paddocks hjem for å dokumentere alt som var der.

I nylig avslørte rettsdokumenter har Paddock beskrevet seg selv som en natteravn som gamblet opp til en million dollar hver natt i Las Vegas, iført sandaler og badeshorts, og som tok igjen nattesøvnen på dagtid.

Dette kommer fram i rettsdokumenter fra 2013, da han saksøkte Cosmopolitan Hotell etter at han skled og falt inne i deres lokaler.

SISTE NYTT

Siste nytt