CNN: Antatt gjerningsperson saksøkte avisen i 2012

Politiet sier natt til fredag at skytingen i redaksjonslokalet i Annapolis var et målrettet angrep på avisen Capital Gazette. To redaktører er blant de drepte.

Capital Gazette

MÅLRETTET ANGREP: Politiet sier natt til fredag norsk tid, at angrepet mot avisen Capital Gazette var målrettet.

Foto: Zach Gibson / AFP

– Personen var forberedt på å skyte folk. Hans intensjon var å gjøre skade, sier fungerende politimester i Anne Arudel County, William Krampf, på en pressekonferanse.

William Krampf

PRESSEKONFERANSE: Fungerende politimester i Anne Arudel County, William Krampf.

Foto: Alex Wroblewski / AFP

Det skal være sendt trusler om vold rettet til avisen i sosiale medier senest samme dag som angrepet. Politiet undersøker hvem som står bak disse, og hvilken sammenheng de har med skytingen.

Politiet har heller ikke gått ut med, eller bekreftet identiteten til gjerningsmannen. CNN skriver at den antatte gjerningsmannen skal ha saksøkt avisen i 2012 for ærekrenkelser, men at saken skal ha blitt henlagt.

Fem personer ble skutt og drept i redaksjonslokalene til avisen Capital Gazette i Annapolis, Maryland, torsdag ettermiddag.

Ofrene har blitt identifisert, og ifølge lokale myndigheter er alle fem ansatt i avisen – fire som journalister og en som salgsmedarbeider.

Angrepet torsdag er det dødeligste på journalister i USA på flere år.

Lager fredagsavis

I natt norsk tid jobbet ansatte i Capital Gazette på spreng med å lage en fredagsutgave av avisen, på tross av de triste omstendighetene. Dette meldte de ansatte i avisen selv på Twitter.

The Capital Gazette ble grunnlagt i 1884, og er eid av The Baltimore Sun.

Laster Twitter-innhold
Jobber med nyeste utgave

Reporterne Chase Cook og fotograf Joshua McKerrow jobber med morgendagens avis, mens de venter på nyheter om hendelsen i deres egne redaksjonslokaler.

Foto: Ivan Couronne / AFP

– Jeg kan fortelle dere dette: Avisen kommer ut i morgen, skrev journalist i Capital Gazette, Chase Cook, på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Fem drepte og flere alvorlig skadd

Gjerningspersonen er beskrevet som en hvit mann i slutten av 30-årene. Etter alt å dømme skal mannen, som er pågrepet av politiet, være den eneste som avfyrte skudd i redaksjonslokalet til avisen Capital Gazettes redaksjonslokaler i Annapolis i Maryland.

Minst fem personer er skutt og drept, og flere personer er alvorlig såret. Skytingen skjedde torsdag ettermiddag lokal tid.

De fem drepte var ansatt ved Capital Gazette. Assisterende nyhetsredaktør og spaltist Rob Hiaasen (59) og redaktør for spesialutgivelser Wendi Winters er blant de drepte. De andre er salgsmedarbeider Rebecca Smith, sideredigerer Gerald Fischman og journalist John McNamara. Dette melder nyhetsbyrået AP.

Gjerningsmannen skal ha løsnet skudd mot de ansatte i avisa gjennom en glassdør i redaksjonslokalet.

Utløste røykgranat

Mannen som er pågrepet var bevæpnet med rifle, bekrefter politiet i Annapolis natt til fredag.

Etterforskning

SIKRET OMRÅDET: Politiet har sperret av området rundt avisredaksjonens lokaler etter skytingen.

Foto: Jose Luis Magana / AP

Mannen hadde også med seg røykgranater som han skal ha utløst da han gikk inn i bygget.

Flere amerikanske medier har meldt at mannen skal ha skadet fingertuppene sine, for å gjøre det vanskeligere for politiet å identifisere ham. Fungerende politisjef William Krampf verken bekrefter eller avkrefter dette på en pressekonferanse natt til fredag.

Ifølge CNN, AP og flere andre amerikanske medier, som siterer politifolk som ikke står frem med navn, skal gjerningspersonen være identifisert ved hjelp av ansiktsgjenkjenningsteknologi. Politiet har heller ikke bekreftet dette.

Politiet søker ifølge CNN på adressen der den mistenkte bor. Hva som var mannens motiv for skytingen er ikke kjent.

Annapolis Shooting
Foto: Susan Walsh / AP

SISTE NYTT

Siste nytt