Politiet: – Vanskelig å tro at han gjorde dette alene

Politiet tror Stephen Paddock, gjerningsmannen bak massakren i Las Vegas, har fått hjelp.

Sheriff i Clark County Joseph Lombardo.

KAN VÆRE FLERE: Sheriff i Clark County Joseph Lombardo oppdaterte pressen natt til torsdag.

Foto: Steve Marcus / AP

Under en pressekonferanse natt til torsdag oppdaterte etterforskningsleder og sheriff i Las Vegas Joseph Lombardo, om funn gjort i etterforskningen.

Der kom det fram at 64 år gamle Stephen Paddock blant annet leide et annet hotellrom på Ogden Hotel. Det skal ha vært i forbindelse med en annen musikkfestival.

– Må ha fått hjelp

Politiet har tidligere omtalt Paddock som en «ensom ulv», og at han handlet på egen hånd, men de har nå endret oppfatning.

– Han må ha fått hjelp på et tidspunkt. Kanskje han er helt eksepsjonell, og har gjort dette alene, men det er vanskelig å tro. Det er bare å legge to og to sammen, sa Lombardo.

Paddock skal også ha fått hotellrommet gratis fordi han var en trofast kunde, skriver nyhetsbyrået AP.

Forsøkte å rømme

På spørsmål fra pressen om politiet har funnet bevis for at gjerningsmannen prøvde å komme seg unna, svarte sheriffen ja. Han ønsket ikke å gå nærmere inn på bevisene.

Et «SWAT-team» fant Paddock død på hotellrommet etter å ha brutt seg inn søndag kveld.

paddock hotellrom

POLITIBILDER FRA HOTELLROMMET: Onsdag lekket det bilder som politiet hadde tatt på Paddocks hotellrom. I den venstre sirkelen kan man se en hammer Paddock trolig brukte til å knuse vinduet på hotellrommet. Sirkelen til høyre viser det som trolig er et brev. På gulvet er trolig to AR-15, som er den sivile og halvautomatiske versjonen av militærvåpenet M-16. Nede til høyre kan en se Paddocks bukseben.

Motivet for masseskytingen er enda ukjent.

Marilou Danley, Paddocks samboer og forlovede, ble tirsdag i lokal tid flydd fra Manila i Filippinene til Las Vegas for å snakke med FBI. Hun beskriver han som en «snill, omsorgsfull og stille mann».

– Han sa aldri noe til meg, eller gjorde aldri noe som jeg var klar over, som kunne være en advarsel for at noe så forferdelig som dette skulle komme til å skje, sa advokat Matthew Lombard på vegne av Danley.

Etter skytingen hadde Danleys bror Reynaldo Bustos, blitt bekymret og ringt henne.

Danley

VISSTE INGENTING: Marilou Danley, sier hun ikke visste noe om planene til samboeren.

Foto: - / AFP

– Hun ba meg ikke få panikk og sa at hun skulle fikse det. Hun sa hun hadde helt ren samvittighet, sier Bustos ifølge AFP.

Paddock og Danley er omtalt som «et søtt par» – en høy mann og en liten dame. Naboer skal ha sagt at de for det meste holdt seg for seg selv, og at paret kunne være ukevis borte på gamblingturer.

De skal ha møtt hverandre for første gang på et kasino hvor Danley jobbet.

Oppdatert tidslinje

59 mennesker omkom da Paddock avfyrte flere hundre skudd mot de 21.000 publikummerne som var til stede på en utendørskonsert i Las Vegas søndag.

Det oppdaterte tallet på skadde er 489 mennesker. 317 har til nå blitt utskrevet fra sykehus.

Under pressekonferansen offentliggjorde også politiet en detaljert tidslinje for angrepet.

Alle tidspunkter er etter lokal tid.

President Donald Trump ankom Las Vegas onsdag for første gang siden massakren. Han roste nødetater og hjelpepersonell for jobben de hadde gjort, men ville til tross for mye debatt, ikke snakke om landets liberale våpenlover.

– Jeg vil ikke snakke om våpenkontroll nå, sa Trump.

SISTE NYTT

Siste nytt