NRK Meny
Normal

Politiet: – Prince hadde ingen synlige skader

Politiet i Minnesota sier det ikke er noe som tyder på at Prince var påført ytre skader.

Prince Remembrance

OBDUSERT I DAG: Verdensstjernen Prince ble obdusert fredag, men det vil trolig ta flere uker før dødsårsaken er klarlagt.

Foto: Andres Kudacki / Ap

– Dette er en tragedie for oss alle. For mange av dere var han en kjendis, men for oss var han en del av lokalsamfunnet og en god nabo. Han var en veldig privat person. Vi skal fortsatt respektere hans ønske om privatliv, sa sheriff Jim Olson i Carver County i Minnesota på en pressekonferanse fredag.

Artisten Prince, som egentlig het Prince Rogers Nelson, ble torsdag formiddag funnet død i sitt hjem i Paisley Park utenfor Minneapolis i Minnesota. Han ble 57 år gammel.

Sheriffen forteller at Prince sist ble sett i live ved 20-tiden onsdag kveld etter å ha blitt kjørt til eiendommen.

Laster Twitter-innhold

Ble funnet livløs i heisen

Nær 14 timer senere, klokken 9.43 torsdag morgen, fikk nødetatene et nødanrop. Medlemmer av staben til Prince ante uråd da de ikke fikk kontakt med ham torsdag morgen.

Da de dro for å sjekke at alt var i orden, fant de ham livløs i heisen, forteller Olson.

Alle nødetatene rykket ut, og hjerte- og lungeredning ble forsøkt, men gjenopplivingsforsøkene lyktes ikke.

Prince ble erklært død klokken 10.07 torsdag.

– Fordi det ikke var noen vitner til dødsfallet, og fordi dødsfallet gjelder en middelaldrende mann, etterforsker vi saken. Det er normal prosedyre, sier Olson.

Han opplyste at Prince hadde flere bosteder, men at han oppholdt seg mye i Paisley Park. Ifølge politiet var det ikke uvanlig at det ikke var andre til stede i boligen enn Prince.

Prince
Foto: F. CARTER SMITH / Ap

Dødsårsaken ikke kjent

Sheriffen vil foreløpig ikke si om politiet har beslaglagt noe i forbindelse med undersøkelsene som er gjennomført i Paisley Park.

– Dette er en pågående etterforskning, så jeg kan ikke kommentere eventuelle beslag, opplyser Olson.

Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen.

Prince ble obdusert fredag, men resultatene kommer ikke til å bli offentliggjort på flere uker. Dødsårsaken er dermed ennå ikke kjent.

– Det var ingen synlige tegn til ytre skader på kroppen. Vi har heller ingen grunn til å tro at det var et selvmord. Men det er ennå tidlig i etterforskningen, sier sheriffen.

Superstjernens døde kropp vil nå bli frigitt til familien etter obduksjonen. Det er foreløpig uvisst hvor og når Prince vil bli stedt til hvile.

Laster Twitter-innhold

Vet ikke hvor lenge han lå i heisen

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hvor lenge Prince hadde ligget i heisen da han ble funnet. Jim Olson opplyser at heisen sto i 1. etasje da Prince ble lokalisert.

Minnesota-sheriffen sa at det ikke var unaturlig å bruke heisen da det store bygningskomplekset har lange trapper mellom etasjene.

Sangeren skal ha blitt sendt til sykehus i Illinois seks dager før han døde, men ble utskrevet etter relativt kort tid.

Artisten Prince døde torsdag kveld.

Vil undersøke legejournalen

En rettsmedisiner som deltok på pressekonferansen opplyste at legejournalen til Prince nå vil bli undersøkt som en del av etterforskningen.

– Vi kommer til å innhente informasjon om den medisinske historikken til både Prince og familien hans, sier Martha Weaver, talskvinne for det rettsmedisinske kontoret.

Politiet minnet om at det kun var 29 timer siden Prince ble funnet død i sitt hjem i Minnesota, og at etterforskningen vil gi svar på de spørsmål mange i dag stiller seg.

– Men vi respekterer også medias rett til informasjon, la han til.

Spørsmål om Prince gikk på medisiner i tiden forut for dødsfallet, ble ikke bekreftet.

Ifølge BBC skal fans har satt opp improviserte minnesmerker både i hjembyen Minneapolis og i New York.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt