Politiet: – Moralen på frysepunktet

Tottenham er på bristepunktet og nær 30 politifolk ble skadet i helgens opptøyer. Samtidig melder politiet at moralen blant troppene er på vei ned i kjelleren.

Bydelen Tottenham i London eksploderte i helgen, etter at trebarnsfaren Mark Duggan ble skutt og drept under skuddveksling mellom personer i bilen Duggan satt og politiet under en pågripelse torsdag.

Søndag innrømmet Scotland Yard overfor Mailonline at de fortsatt ikke hadde full kontroll over bråkmakerne, etter at 500 personer hadde plyndret, brent biler og busser og gått til angrep på politistasjonen.

48 personer ble arrestert i opptøyene, og 26 polititjenestemenn ble skadet. Nå kommer imidlertid meldingen som kan føles lite betryggende for myndighetene i London.

Politiets moral på et lavmål

– Moralen blant polititjenestemennene som må takle dette opprøret er på sitt laveste nivå i historien.

Uttalelsen kommer til den britiske avisen The Guardian og er fra Paul Deller, tillitsvalgt for Meteropolitan Police Federation.

Han sier de som jobber i politiet er lut lei av det de ser på som kontinuerlige angrep fra både innenriksministeren og resten av regjeringen.

Deller henviser til de såkalte Winsor-rapportene som ble lagt frem i mars og juni i år. De konkluderer blant annet med:

  • at nesten halvparten av de ansatte i politiet bør tåle dårligere lønns- og arbeidsvilkår.
  • at de sivilt ansatte i politiet, som utgjør bortimot 40 prosent, skal miste streikeretten.
  • at polititjenestemenn skal ansettes på åremålskontrakter lik de man har i det militære, slik at man slipper å gi fast ansettelse som kan utløse lønnsutgifter i 30 til 35 år.

Målet er å spare et tosifret milliardbeløp.

– Til tross for at tjenestemennene føler seg sviktet av sine politiske ledere, har de jobbet profesjonelt og med stort mot, sier Deller.

Familien støtter ikke volden

Familien til den drepte Duggan sier de tar avstand fra voldsutøvelsen i Tottenham de siste dagene.

– Det har blitt en domino-effekt som vi ikke støtter i det hele tatt. Jeg vet at folk er frustrert og sinte, men vi ber dem om å være så snill å slutte med voldsutøvelsen, sier Duggans bror Shaun Hall til Sky News.

SISTE NYTT

Siste nytt