Politiet: – Gjerningsmannen var pålagt besøksforbud

26-åring kjørte selv til politiet etter å ha kjørt ned og knivstukket flere i gågaten i Graz, og fortalte tjenestemenn at han hadde hatt «konfrontasjoner med en kniv»

Reportasje sendt i LR om personen som kjørte inn i gågate i Graz

Se reportasje fra Lørdagsrevyen om drapene i Graz. En preget ordfører, Siegfried Nagl, forteller om det han selv opplevde idet 26-

I fem minutter kjørte 26-åringen som en villmann med SUV-en sin gjennom gågaten i Østerrikes nest største by, Graz lørdag, skriver den østerrikske kringkasteren, ORT. Underveis stoppet han bilen og gikk til angrep på folk i gaten med kniv. Tre personer ble drept og 34 er såret. Flere av dem svært alvorlig.

Ifølge øyenvitner skal den 26 år gamle østerrikeren ha siktet på dem med vilje.

Etter drapene kjørte 26-åringen videre til politiet.

Der parkerte han bilen sin foran politistasjonen og fortalte tjenestemenn der – åpenbart mentalt forstyrret ut ifra hvordan han oppførte seg, ifølge politiet – at han hadde hatt «konfrontasjoner med en kniv».

Ambulansepersonell hjelper en såret

Ambulansepersonell hjelper en skadet som ligger på en båre på stedet der en mann kjørte bilen sin inn i en folkemengde i Graz, i sørlige Østerrike, lørdag 20. juni 2015.

Foto: Elmar Gubisch / Ap

Besøksforbud

Den 26-år gamle østerrikeren er gift og har to barn, og arbeidet som sjåfør.

Politidirektør Josef Klamminger fortalte på en pressekonferanse lørdag at gjerningsmannen ble pålagt besøksforbud hos familien sin på grunn av vold i hjemmet, 28. mai i år.

– Det handler ikke om en politisk handling, og det handler om en enkelt gjerningsmann. Den 26 år gamle gjerningsmannen har psykiske problemer, opplyste politiet på en pressekonferanse i Graz lørdag.

Den foreløpige etterforskningen utelukker dermed at hendelsen er terrorisme, ifølge delstatspolitisjef Josef Klamminger.

Åtte sårede i livsfare

Blant de tre døde er en fire år gammel gutt, opplyser politiet lørdag kveld. De to voksne drepte er en 28 år gammel mann, samt en 25 år gammel kvinne.

De sårede har et aldersspenn fra fire til 75 år. Lørdag kveld er to barn og seks voksne livstruende skadet og får hjelp på sykehus. Et barn var mindre skadet og har fått reise hjem fra sykehuset.

Rundt 60 ambulanser og fire ambulansehelikoptre ble sendt til stedet. Vitner forteller om kaotiske tilstander på stedet etter angrepet. Dusinvis av mennesker er tatt vare på av kriseteam.

Det var fullt av mennesker på torget da firehjulstrekkeren braste inn i folkemengden i stor fart, og mange har også fått sjokkskader

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt