Politiet venter på vitner utenfor Ikea

VÄSTERÅS (NRK): Politiet har tatt plass utenfor Ikea i Västerås i håp om at vitner til mandagens knivdrama skal oppsøke dem.

Rolf Söderberg

VÄSTERÅS (NRK): Rolf Söderberg i det kommunale politiet sier de søker vitner etter mandagens hendelse der en mor og hennes sønn ble drept inne på Ikea i Västerås.

Foto: Margret Helland / NRK

– Vi skal stå her utover dagen og kvelden slik at folk som har sett eller hørt noe kan ta kontakt med oss, sier Rolf Söderberg, kommissær ved politiet i Västerås til NRK.

Med en campingvogn som tilholdssted venter de på at noen skal komme innom med opplysninger som kan være interessante for etterforskningen.

Ikea i Västerås holder stengt tirsdag etter at to personer ble knivdrept inne i varehuset mandag. Men Erikslunds Shoppingcenter, som ligger vegg i vegg, holder åpent.

Mara Knoph Vigsnæs i Västerås

Se intervju med politiet utenfor Ikea i Västerås.

Vil hjelpe de som trenger det

Flagg på halv stang utenfor Ikea

Det svenske flagget henger på halv stang tirsdag etter at to personer ble drept inne på Ikea i Västerås mandag.

Foto: Margret Helland / NRK

I tillegg til å komme i kontakt med vitner, er målet med politiets tilstedeværelse å strekke ut en hånd til de som nå er redde.

– Folk som føler seg utrygge skal kunne komme hit og prate om det som har skjedd, både ansatte ved kjøpesenteret og andre som har noe på hjertet. Det er veldig ulikt hvordan man opplever dette. Noen er mer urolige enn andre, sier Söderberg.

Politiet bekrefter at det var mor og sønn som mistet livet i knivdramaet som utspilte seg inne i kjøkkenlokalene til Ikea. To menn på 23 og 35 år er siktet i saken.

– Det som har skjedd er forferdelig, men sannsynligheten for at det skal skje igjen er veldig, veldig liten. Men det er selvsagt folk som føler seg urolige etter det som har

skjedd. Det må vi ha respekt for, og det er jo derfor vi står her i dag, sier Søderberg.

Støttegruppe trår til

Anna Flamborg

Anna Flamborg i den kommunale støttegruppen står klar med kaffe og støttende ord dersom noen føler utrygghet.

Foto: Ida De Rosa / NRK

Også inne i Erikslunds Shoppingcenter er det mulig for folk å søke støtte.

– Vi står her for å hjelpe folk som trenger å prate om det som skjedde. Vi prøver å gi den støtten folk har behov for, sier Anna Flamborg i støttegruppen.

– Kommunen har denne tjenesten, og vi trår til når det har skjedd noe i offentligheten som noen kan ha blitt skremt av.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt