NRK Meny
Normal

Politiet trua øyenvitner med pistol

Politiet i Miami Beach ble rasende da de fant ut at et øyenvitne hadde fanga en dramatisk skyteepisode med mobilkamera, og angrep ham med pistol.

Et øyenvitne fikk i forrige uke foreviga en kaotisk skyteepisode i Miami Beach. Videoen viser en bil som kjøres av en mistenkt som bråstopper. Politiet omringer deretter bilen og skyter flere ganger mot den mistenkte, som til slutt blir drept.

Naraces Benoit var tilfeldigvis i området sammen med kjæresten da den dramatiske skyteepisoden inntraff på Memorial Day, som er en offentlig høytidssak i USA.

Da han fikk øye på politimennene kjørte han ut til siden og satte telefonen på opptak, skriver CNN. Det fikk politimennene til å rase mot ham.

SE DEN DRAMATISKE VIDEOSNUTTEN HER:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fikk pistol mot hodet

Da politiet ble klar over at han hadde tatt opp hele hendelsen, forsøkte de å beslaglegge videoen. Videoen viser at politimenn kommer mot bilen hans og retter en pistol direkte mot kamera.

– Da han oppdaga at jeg filma, hoppa han inn i bilen og pekte på hodet mitt med pistolen, forteller Benoit.

Videoen viser deretter en annen politimann som kommer mot dem. Han ber dem slutte å filme og kommanderer dem ut av bilen.

Benoit forteller at politimannen satte håndjern på ham, kasta ham i bakken og trampa på telefonen hans. Ifølge Benoit var politiets hovedmotiv å få ødelagt mobiltelefonen for å hindre opptaket i å bli spredd på nettet.

Sjokkert over behandlinga

Benoits kjæreste, Ericka Davis, satt i bilen sammen med ham da de oppdaga skytinga. Hun er sjokkert over måten politiet behandla dem på.

– De håndterte oss som om vi var kriminelle. Politimannen gikk mot førersida på min venstre side og retta en pistol mot hodet mitt, forteller hun til CNN, og legger til at politiet beslagla telefonene til alle som var i nærheten.

Gjemte minnekortet i munnen

Benoit hadde heldigvis lagra videosnutten på minnekortet, så han tok det ut av telefonen og gjemte det før han overleverte telefonen til politiet.

– Jeg tok ut minnekortet og gjemte det i munnen, sier han til CNN, og forteller at han skjulte det i munnen under hele politiintervjuet.

Benoit er overraska over at minnekortet fremdeles var intakt da han omsider kunne ta det ut av munnen og spille det av hjemme.

Vil ikke kommentere

Etterforsker Juan Sanchez i Miami Beach Politiavdeling ønsker ikke å kommentere politiets håndtering av Benoit, og begrunner det med at hendelsen muligens skal etterforskes internt.

Han legger til at området der skytinga skjedde ble betrakta som et åsted, og at politiet derfor lette etter mulige mistenkte.

Miami Beach-politiet etterforsker fremdeles hendelsen som Benoit fanga på film. Ifølge politisjefen ble sjåføren av bilen drept, mens fire forbipasserende ble skadd i skyteepisoden.

Vurderer søksmål

Benoit og kjæresten Davis kritiserer politiet for de mange skuddene som ble avfyrt rett foran øynene på flere forbipasserende.

– Vi kunne ha blitt drept. De skjøt så lenge at du kunne høre at pistolene deres gikk tomme for skudd. Likevel fortsatte de å trykke på avtrekkeren. Jeg synes det er urimelig, sier Davis.

Paret vurderer nå å saksøke politiet for behandlinga de fikk.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt