NRK Meny
Normal

Politiet tror Maryam er kidnappet

Det svenske politiet fortsetter å lete etter fire år gamle Maryam, som forsvant sporløst fra Malmö sentrum i natt. Saken etterforskes som en kidnapping, opplyser politiet.

Maryam Ali Abdulhadi
Foto: Det svenske politiet

NRK.no-reporter Helge Carlsen i Malmö
Foto: NRK

Maryam Ali Abdulhadi fylte fire år i september i fjor, og har bostedsadresse hos sin mor i Bunkeflostrand i Malmö i Sverige. I en stundt nå har hun bodd hos en av tantene sine.

Både Maryam og moren er irakiske statsborgere, og faren hennes bor i Irak.

Politiet: Vi håper at Maryam lever

Den savnede jenta har langt mørkebrunt hår, og hadde på seg rosa jakke, bukser og sko da hun forsvant etter å ha sett på rakettene i Malmö sentrum like etter midnatt nyttårsaften.

Gustav Adolfs torg i Malmö

Fire år gamle Maryam forsvant fra Gustav Adolfs torg i Malmö.

Foto: Helge Carlsen / NRK

– Vi vet ikke hva som er hendt med Maryam, men vi håper at hun lever, sier Charley Nilsson i Skånepolitiet til NRK.no.

Fire år gamle Maryam ble meldt savnet ni over halv ett på natten, etter å ha vært på Gustav Adolfs torg i Malmö sentrum sammen med familien. Familien oppdaget at hun var borte like etter midnatt.

En omfattende leting etter jenta ble satt i gang med én gang i sentrumsdelene av Malmö, og fortsatte utover dagen i dag.

Det er ikke funnet noen spor etter fireåringen.

Etterforskes som en borføring

I løpet av dagen har politiet kommet frem til at det ligger noe kriminelt bak forsvinningen, og det er derfor satt i gang en etterforskning. Saken etterforskes nå som en kidnapping.

– Det er ikke noe konkret som har skjedd som gjør at vi tror det er noe kriminelt bak - vi har ikke fått noen tips om dette - men omstendigheter som har kommet frem i løpet av dagen, gjør at vi nå tror dette, sier Nilsson til NRK.no.

– Vi har lett etter jenta lenge, og vi begynte i natt, uten hell. Derfor ligner det mer og mer på noe kriminelt, sier Nilsson.

– Hadde jenta forsvunnet på egen hånd, burde hun blitt funnet for lenge siden.

Maryam Ali Abdulhadi

Fire år gamle Maryam forsvant fra Gustav Adolfs torg i Malmö i natt.

Foto: Det svenske politiet

Har folk som sitter klare til å følge tips

Skånepolitiet har fått inn mange tips i saken, forteller Nilsson. Det mest interessante tipset går på en kvinne som gikk i nærheten av torget kvart over tolv i natt. Hun hadde med seg et barn kledd i nissedrakt, og politiet ønsker å komme i kontakt med denne kvinnen.

McDonalds på Gustav Adolfs torg i Malmö

Kanskje kan politiet få svar på bortføringen fra overvåkingsvideoen på McDonalds på Gustav Adolfs torg i Malmö.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Det er også mulig at overvåkingsvideoen hos fast food-kjeden McDonalds på Gustav Adolfs torg kan hjelpe politiet i etterforskningen, men Nilsson er ikke kjent med om denne er sett gjennom av politiet ennå.

Det han kan fortelle er at letingen nå er avsluttet for kvelden, men at det fremdeles er folk på vakt som er klare til å følge tips og som sitter klare til å jobbe med saken.

Har avhørt familien, ingen mistenkte

Politiet har ingen mistenkte i saken ennå, men både moren og tantene til Maryam har blitt avhørt. Det har ikke gitt politiet mer informasjon om hva som er skjedd med jenta.

– Det er klart familien har det vanskelig nå, men jeg har ingen opplysninger å gi om dette, sier Nilsson til NRK.no.

Han vet ikke om moren og faren til Maryam er gift eller ikke, men sier at Maryam ikke har bodd sammen med faren på lang tid.

Han understreker at heller ikke faren er mistenkt i saken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt