Hopp til innhold

Politiet på tå hev i hele USA

WASHINGTON D.C. (NRK): Politiet sikrer nå Det hvite hus og sentrale bygg både i New York og San Fransisco etter eksplosjonene i Boston.

Politisperringer ved Det hvite hus

Rundt Det hvite hus har nå politiet satt opp sperringer.

Foto: MLADEN ANTONOV / Afp

Jon Gelius, USA

Kort tid etter de to eksplosjonene ved mållinjen til Boston maraton startet politiet å evakuere sentrumskjernen av byen og flere hoteller ble stengt, man frykter rett og slett at flere bomber skulle gå av.

Offentlig fridag

Totalt var det over 26.000 påmeldte til det som regnes som et av verdens mest prestisjefylte maraton, i tillegg var gatene var fulle av mennesker på det som er en offentlig fri dag i delstatshovedstaden i Massachusetts.

Like etter eksplosjonen rådet det kaos i byens gater.


Nå finkjemmes gatene for mulige flere eksplosiver og hele landet er på tå hev.
For det er ikke bare i Boston politiet har reagert, også i New York har myndighetene høynet sikkerhetsnivået.

– Vi iverksetter sikkerhetstiltak på hoteller og ved andre kjente steder i byen inntil vi vet mer om eksplosjonene, sier visepolitimester Paul Browne i New York i en uttalelse.

Sperret av Det hvite hus

Også her i Washington D.C. er sikkerheten blitt styrket. Pentagon blir skjermet og rundt Det hvite hus er turister er blitt bortvist og området rundt er blitt sperret av.

Der har president Barack Obama nå godkjent føderal bistand til Boston.

– Han har bedt regjeringen om å sørge for all den assistanse som er nødvendig i etterforskningen og i responsen til det som har skjedd, sier en talsperson for Obama.

Politihelikopter ved World Trade Center

Rundt World Trade Center flyr det et politihelikopter fra New Jersey politiet. Sikkerheten rundt flere kjente bygninger i metropolen er nå hevet.

Foto: Julio Cortez / Ap


På vestkysten i San Fransisco har politiet nå hevet beredskapen, melder NBC.

På den andre siden av Atlanteren skal det neste søndag arrangeres London maraton, og politiet i den britiske hovedstaden går nå sammen med arrangørene gjennom sikkerhetsrutiner for å se om det er noe som kan forberedes til løpet som vil der 37.500 var påmeldt i fjor, melder AP.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

OSIRIS-REx har vært 7 år i verdensrommet, og er nå tilbake på jorda.

Historisk Nasa-landing kan gi svar på livets opp­rinnelse

Prøver fra romsonden Osiris-Rex har akkurat landet i ørkenen i Utah. Nasa håper prøvene kan fortelle oss hvordan livet på jorda begynte.

Marko havnet i leirskredet: – Bilen bare fløy

Marko Mijatovic var på vei hjem da han svingte inn på E6. I det stummende mørket var det en avgrunn der veien skulle vært.