Hopp til innhold

Politiet om drapet på Kim Jong uns bror: Drapsmistenkt trodde hun deltok i TV-show

Kvinnen som mistenkes for å ha drept nordkoreanske Kim Jong-nam med gift på flyplassen i Malaysia, sier hun trodde hun deltok i et humorprogram med skjult kamera.

Overvåkningsbilde av kvinne som ble arrestert etter Kim Jong-nams dødsfall

PÅGREPET: Overvåkningsbilde av en vietnamesisk kvinne (28) som ble arrestert etter Kim Jong-nams dødsfall. Dette er kvinnen som 25-åringen skal ha jobbet sammen med.

Foto: AP

Historien ble først fortalt av en slektning av den pågrepne kvinnen på indonesisk tv. Nå har også politiet gått ut med hvordan drapet skal ha skjedd.

Kim Jong-nam, halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, ble drept på en flyplass i Kuala Lumpur på tirsdag. Sør-Korea har hevdet at Nord-Korea står bak drapet.

Omstendighetene rundt dødsfallet har vært uklare, men i løpet av uken er fire personer blitt arrestert.

Onsdag ble en 28 år gammel vietnamesisk kvinne pågrepet. Overvåkningsbilder fra flyplassen i Kuala Lumpur viser henne i en hvit genser med bokstavene LOL (Laughing Out Loud).

Torsdag ble en 25 år gammel indonesisk kvinne og hennes 26 år gamle malaysiske kjæreste pågrepet, og fredag ble den fjerde personen arrestert, en nordkoreansk mann.

– Ble lurt

Indonesias nasjonale politisjef Tito Karnavian

GA OPPSIKTSVEKKENDE INFORMASJON: Indonesias nasjonale politisjef Tito Karnavian ga sine uttalelser til reportere i Indonesia.

Foto: DARREN WHITESIDE / Reuters

Nå forteller den indonesiske kvinnen som ble arrestert at hun ble lurt til å tro at hun var en del av humorprogram, skriver Associated Press.

Indonesias politisjef Tito Karnavian sier fredag at den 25 år gamle kvinnen ble betalt for å være med i et TV-show der folk blir lurt mens de filmes med skjult kamera.

Karnavian sier 25-åringen og en annen kvinne skulle få menn til å lukke øynene og deretter spraye dem med vann.

– Dette gjorde de tre eller fire ganger, og de fikk et par dollar for det. Da Kim Jong Nam kom, var det angivelig farlige materialer i sprøyta, sier Karnavian.

– Hun var ikke klar over at det var et attentat som angivelig utenlandske agenter står bak, uttaler Karnavian, som sier han har fått informasjonen fra malaysiske myndigheter.

Ble plutselig dårlig

Kim, som var 45 eller 46 år og som hadde levd i eksil i mange år, ble plutselig dårlig da han ventet på flyet hjem til Macau. Svimmel og med smerter fortalte han helsepersonell at han hadde blitt sprayet med kjemikalier. Han døde på vei til sykehus.

Sør-Korea anklager Nord-Korea for å ha sendt agenter for å drepe Kim.

Kim Jong Nam

DREPT: Som eldste sønn kunne Kim Jong-nam tatt sin fars plass som Nord-Koreas leder. I stedet ble han sendt i eksil etter å ha levd som rebell og playboy. Denne uka ble han drept i Malaysia.

Foto: Shin In-seop / AP

Slektning: Leid inn til komedie

Politisjefens uttalelser kommer etter at en slektning av 25-åringen sa på indonesisk tv at hun hadde blitt leid inn for å være med i en kort komedie, og skulle til Kina som del av arbeidet.

Indonesiske innvandringsmyndigheter sier ifølge nyhetsbyrået AP at kvinnen reiste til Malaysia og andre land, uten å spesifisere dette.

Ny obduksjon

En malaysisk tjenestemann sier det må utføres nok en obduksjon av broren til Nord-Koreas diktator, for resultatet av den første obduksjonen ga ikke et fullstendig svar. Den andre obduksjonen finner sted lørdag.

Etter den første obduksjonen sa Nord-Koreas ambassadør til Malaysia, Kang Chol, at landet ikke vil godta resultatet av obduksjonen som malaysiske myndigheter har utført.

– Malaysia har utført en obduksjon uten vår tillatelse eller tilstedeværelse. Vi vil avvise enhver rapport de kommer med, fortalte ambassadøren til journalister som hadde samlet seg utenfor likhuset der den drepte ligger.

Kang mener det malaysiske politiet ble presset av fiendtlige styrker, spesielt Sør-Korea, og at obduksjonen var et brudd på menneskerettighetene.

SISTE NYTT

Siste nytt