Frykter politivideo kan føre til nye demonstrasjoner

En video som politiet offentliggjorde i natt, viser hva som skjedde da en 23 år gammel mann, som tilsynelatende var i psykisk ubalanse, ble drept av politiet i St. Louis. Nå frykter mange av videoen vil skape nye opptøyer i Ferguson.

23-åring drept i St-Louis

VIDEO: Et øyenvitne filmet hele hendelsen der en 23 år gammel mann blir skutt og drept av politiet. NRK har redigert videoen og viser hva som skjer fram til det øyeblikket de to politimennene begynner å skyte.

Videoen viser en mann som virrer rundt utenfor et hus med hendene i lommene. Han snakker med seg selv og ber folk fjerne seg.

Kort tid etter kommer to politimenn til stedet og retter pistolene sine mot mannen som nå begynner å gå mot politimennene og rope at de skal skyte og drepe ham.

Skutt med hendene langs siden

Ifølge politisjefen i St. Louise Sam Dotson skjøt politimannen 23-åringen flere ganger da han var litt over en meter (fire fot) fra dem og holdt en kniv hevet i en angrepsposisjon.

– Vedkommende som er drept, er en 23 år gammel afroamerikansk mann. Han skal ha gått inn i butikken og stjålet to energidrikker før han gikk ut. Deretter gikk han inn igjen og stjal en muffin. Deretter kom han ut på gata og oppførte seg ifølge vitner utagerende, sa politisjef i St. Louis Sam Dotson under en pressekonferanse.

Men den frigitte videoen viser noe helt annet.

23-åringen går mot politiet, men er flere meter fra politiet og har hendene ned langs siden da han blir skutt og drept med flere skudd mindre enn 15 sekunder etter at politiet ankom stedet.

Drapet skjedde bare noen få kilometer fra der Michael Brown ble skutt og drept av en annen politimann den 9. august.

Fredelig natt

Demonstrasjoner i Ferguson

Det har vært en rolig natt i Ferguson. Og færre har demonstrert mot drapet av den 18 år gamle Michael Brown.

Foto: Jeff Roberson / Ap

Det har vært en fredelig natt i Ferguson og nå er USAs justisminister Eric Holder på plass i Missouri. Han lover en grundig gransking av drapet på 18 år gamle Brown, som var ubevæpnet da han ble skutt og drept av Darren Wilson.

I går ettermiddag begynte igjen noen få titall demonstranter å marsjere fredelig langs en hovedgjennomfartsåre som har vært åsted for protester hver natt i over en uke, blant annet forbi en utbrent bensinstasjon.

De ropte taktfast «Hendene i været, ikke skyt», som er blitt selve slagordet for demonstrasjonene i Ferguson fordi Brown ifølge vitner ble skutt og drept mens han hevet hendene i været for å overgi seg.

Men nå kan den nylig frigitte sjokkvideoen, som amerikansk presse omtaler den som, igjen få volden til å blusse opp i området som består av hovedsakelig en svart befolkning med en hvit politistyrke.

SISTE NYTT

Siste nytt