Politiet glemte igjen koffert med sprengstoff på flyplassen

En australsk kvinne fikk ved en feiltakelse med seg politiets øvelseskoffert hjem, og fant 230 gram sprengstoff da hun skulle pakke ut.

Australsk politihund

En australsk politihund på jakt etter ulovlige gjenstander i bagasjen.

Foto: TIM WIMBORNE / REUTERS

Kofferten med det livsfarlige innholdet ble gjenglemt under en øvelse med bombehunder på den internasjonale flyplassen i Sydney for en måned siden.

Tirsdag kom den til rette igjen under dramatiske omstendigheter, melder AFP.

Feilutlevering

En australsk kvinne som landet på flyplassen denne uken, fikk ved en feiltakelse utlevert politiets bombekoffert ved bagasjebåndet.

Kvinnens bagasje hadde blitt skadet under flyturen, og uvisst av hvilken grunn, fikk hun i stedet tildelt politikofferten.

Etter å ha reist de om lag 150 kilometerne til sitt hjem i Cessnock, ble kvinnen oppmerksom på hva hun hadde dratt med seg.

I kofferten fant hun ikke klær og toalettsaker, men en bombe som inneholdt 230 gram med sprengstoff.

Evakuerte

Kvinnen tok med seg kofferten til sin lokale politistasjon. Da politifolkene så hva den inneholdt, ble bygningen evakuert og bombeteknikere ble tilkalt for å undersøke gjenstanden.

Etterforskningen førte det lokale politiet tilbake til landets føderale politi som var de rettmessige eierne av bagasjen.

Ifølge politiet var bomben ikke armert, og skal ha blitt gjenglemt under en øvelse i innenlandsterminalen 14. august i år.

Hundeføreren blir etterforsket

Sjef for det føderale politiet ved Sydney-flyplassen Wayne Buchhorn sier de tar forglemmelsen på største alvor.

– Politiet tar denne feilen alvorlig og hundetreneren som utilsiktet satte fra seg kofferten er identifisert og vil bli etterforsket, sier Bucchorn.

Han hevder at passasjerene på flyplassen aldri var i fare, men at de vil gjennomgå rutinene sine for å hindre at noe lignende skjer igjen.

Som ellers i verden er politihunder et vanlig syn på flyplassen i Sydney. Hundene snuser på passasjerenes bagasje på jakt etter narkotika, eksplosiver og valuta.

– Denne treningen er essensiell for hundeførerne våre, og gir hundene erfaring i å avsløre mulig trusler i et realistisk miljø, legger politisjefen til.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt