NRK Meny
Normal

Politiet ber britiske kirker gjennomgå sikkerhetsrutiner

Kristne menigheter i Storbritannia blir bedt om å være på vakt etter drapet på en katolsk prest i Normandie.

Gisselsituasjon i kirke i Saint-Etienne

ANGREP KIRKE: To menn med kniv tok gisler i denne kirken i Normandie i Frankrike tirsdag formiddag. En prest ble drept.

Foto: MATTHIEU ALEXANDRE / Afp

Det var tirsdag formiddag at to menn bevæpnet med kniv tok flere personer som gisler i en kirke i Saint-Étienne-du-Rouvray ved Normandie i Frankrike. Fader Jacques Hamel (84) ble drept.

Nå ber de nasjonale politimyndighetene i Storbritannia om at kristne gudshus gjennomgår sine sikkerhetsrutiner.

– Etter hendelsen i Frankrike ser vi på våre sikkerhetsråd til kristne gudhus og har sendt ut nye, spesifikke råd i dag, sier Neil Basu i politiet til nyhetsnettstedet Sky News.

Han forteller at selv om det ikke er indikasjoner på liknende angrep i Storbritannia, ser man at IS, som har tatt på seg skylden for kirkedrapet i Frankrike, har angrepet kristne så vel som jøder og andre religioner.

Stor terrorfare

På en pressekonferanse i Downing Street benyttet den nye statsministeren Theresa May muligheten til å sende sine kondolanser til det franske folk, før hun fortalte at det ikke bare er Frankrike som står overfor en terrortrussel, men at det gjelder oss alle.

– Hvis du ser på det nasjonale trusselnivået her i Storbritannia, er det høyt. Det betyr at et terrorangrep er svært sannsynlig. Vi er nødt til å jobbe sammen, og stå skulder til skulder med Frankrike. Vi tilbyr dem den støtten vi har i håndteringen av dette problemet, og denne trusselen som de, og resten av oss, står overfor, sa hun ifølge Sky News.

Hun fortsatte med å fortelle at vi ikke må la terroristene vinne i å ødelegge vår levemåte og våre verdier.

Theresa May utenfor Downing Street

KONDOLERER: Statsminister Theresa May sender sine kondolanser til Frankrike etter gisselsituasjonen i Normandie.

Foto: NEIL HALL / Reuters

IS hevder de står bak

Kort tid etter angrepet på kirken i Normandie sendte ekstremistorganisasjonen IS ut en erklæring om at de sto bak.

– Mennene som gjennomførte kirkeangrepet i Normandie er IS-soldater. Dette var et svar på vår oppfordring om å gjennomføre angrep mot land som deltar i korsfarernes koalisjon mot oss, heter det i erklæringen som er formidlet av IS' nyhetstjeneste Amaq.

De to som sto bak angrepet ble skutt og drept av politiet. Franske myndigheter jobber med å identifisere den andre mannen som deltok i angrepet. Den ene heter Adel Kermiche, ifølge den franske statsadvokaten. Han har forsøkt å reise til Syria to ganger med falske papirer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt