Politiet bekrefter tre eksplosjoner

Det lokale politiet i Boston ber folk holde seg innendørs og unngå store folkemasser etter eksplosjonene i Boston maraton.

Politi i Boston

Politiet ber folk om opplysninger for å finne ut om hva som forårsaket de tre eksplosjonene.

Foto: Alex Trautwig / Afp

Vi har fått en god del informasjon, men vi har så langt ikke hele bildet, åpnet politiet i Boston pressekonferansen med.

Ifølge politiet skal minst to personer ha dødd etter det som trolig er bomber som har gått av i målområdet under Boston maraton. Minst 23 personer skal være skadet.

– Klokka 14.50 i ettermiddag var det to samtidige eksplosjoner nær målområdet, forteller politikommissær Edward F. Davis i politiet i Boston.

Politikommissær Edward Davis

– Folk skal være rolige, men dere må vite at dette er en pågående hendelse, konkluderte politikommissær Edward Davis.

Foto: EBU
Bekrefter tre eksplosjoner

Politiet bekreftet også at det noe senere var en tredje eksplosjon i biblioteket John F. Kennedy. Her skal ingen ha blitt skadet.

– Vi vet så langt ikke om disse hendelsene har noen sammenheng, men vi tar utgangspunkt i at de har det, sa Davis.

Politiet oppfordret folk flere ganger under pressekonferansen til å ta kontakt dersom de har opplysninger som kan belyse hva som har skjedd.

– Folk skal være rolige, men vi oppfordrer dere om å dra hjem og holde dere innendørs. Ikke opphold dere i store folkemengder. Dere må vite at dette er en pågående hendelse, konkluderte Davis.

Norske Janicke Ekelberg fra Ski var bare få minutter unna eksplosjonen, men kom uskadet fra det.

Boston maraton regnes som et av verdens mest prestisjefylte maraton og har vært avholdt siden 1897. Løpet samler vanligvis rundt 500 000 mennesker hvert år.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt