Politiet aksjonerte mot hus i Istanbul

Politiaksjonen mot et hus i Istanbul er avsluttet og ingen skal være pågrepet. Aksjonen hadde trolig sammenheng med terrorangrepet i byen natt til søndag.

Tyrkia-etterlysning-kombo

Tyrkisk politi gikk 2. januar ut med to nye overvåkningsbilder som viser den antatte gjerningsmannen bak Istanbul-terroren.

Foto: HANDOUT / Reuters

Politiaksjonen mot huset i bydelen Zeytinburnu i Istanbul, som ble knyttet til terrorangrepet mot en nattklubb, skal være over. Ifølge nyhetsbyrået Aps journalist på stedet skal ingen ha blitt pågrepet.

Det var politiets spesialstyrker som aksjonerte og det hang et helikopter i lufta over bygningen. Avisen Hurriyet skrev at en person prøvde å stikke av ved å hoppe ned fra en balkong, men at personen senere ble arrestert. Dette avkreftes nå i andre medier.

Tyrkiske myndigheter har pålagt mediene midlertidig forbud mot å dekke saken.

Selfie-video

Bilde av mulig gjerningsmann.

Ifølge tyrkisk politi er dette gjerningsmannen, et bilde han skal ha tatt selv. Det er uklart hvordan politiet har fått tak i denne selfie-videoen, som er tatt opp på Taksim-plassen i sentrum av Istanbul. Det er også usikkert når denne videoen ble tatt opp.

Foto: Handout / AFP

Tyrkisk politi offentliggjorde i dag nye overvåkningsbilder som viser den hovedmistenkte etter nattklubbangrepet natt til 1. nyttårsdag, hvor 39 personer ble skutt og drept i Istanbul.

I kveld verserer det også bilder av gjerningsmannen som han ifølge politiet skal ha tatt selv. Myndighetene sier de er nær en fullstendig identifisering av den antatte gjerningsmannen.

Overvåkning-tyrkia

Dette er ett av bildene tyrkisk politi har gått ut med.

Foto: Ho / AFP

– Har fingeravtrykk

– Vi har informasjon om fingeravtrykk og terroristens utseende. Arbeidet med å identifisere ham vil gå fort, sier visestatsminister Numan Kurtulmus ifølge Reuters.

Han sa i ettermiddag at angrepet mot nattklubben i Istanbul natt til første nyttårsdag, var en klar melding fra ekstremistorganisasjoner om at de har planer om å hjemsøke Tyrkia også i det nye året.

Kurtulumus mener angrepet er et svar på «Tyrkias vellykkede og målbevisste» militære operasjoner mot IS i det nordlige Syria, og at landet vil fortsette kampen mot ekstremistene for fullt.

VIDEO: Skjøt vilt rundt seg.

– Skal tvinge dem i kne

– Samme hvor de gjemmer seg i 2017, så vil vi finne deres gjemmesteder. Med Guds hjelp, med folkets støtte og med hele vår nasjonale kapasitet, så skal vi tvinge dem i kne og gi dem vårt svar, sa Kurtulumus blant annet.

Mange gikk ut med støtte til terroristen på sosiale medier, fordi de mener at aktivitetene på nattklubben var i strid med islam. Nå sier tyrkiske myndigheter at alle som har uttrykt slik støtte, skal etterforskes av politiet .

Det foregår en storstilt jakt på terroristen .

SISTE NYTT

Siste nytt