NRK Meny
Normal

Polen utleverer spionmistenkt

En polsk domstol opprettholder dommen om å utvise en mann beskyldt for å være israelsk agent til Tyskland. Mannen ble arrestert for drapet på tidligere Hamas-leder i januar i år.

POLAND-ISRAEL/

Her føres den såkalte Uri Brodsky inn i polsk rettsal 7.juli 2010. Det var svært omfattende sikkerhet rundt rettsalen da det ble bestemt at han skal utleveres til Tyskland.

Foto: AGENCJA GAZETA / Reuters

Den angivelige agenten er Uri Brodsky, en israelsk statsborger, men skal ha brukt tysk pass da han ble koblet til drapet på Hamas-leder Mahmoud al-Mabhouh på et hotellrom i Dubai.

– Utvisningen er i samsvar med en europeisk arrestordre sa en polsk dommer, ifølge nyhetsbyrået AFP idag.

– Brodsky skal overleveres til Tyskland innen ti dager, la dommeren til.

Brodsky ble anholdt på Warsawas flyplass 4.juni på bakgrunn av arrestordre utstedt Tyskland myndigheter, ifølge den tyske ukeavisen Der Spiegel.

Falske pass

Myndighetene i Dubai har navngitt 26 personer som skal ha vært involvert i operasjonen. Alle skal ha kommet seg inn i De forente arabiske emirater med falske pass.

Passene til gruppen skal ha oppgitt identiteter fra blant annet Storbritannia, Australia, Frankrike, Irland og Tyskland.

Det har blitt hevdet at den israelske etterretningstjenesten Mossad, stod bak drapet, men det har Israel benektet.

Politisk delikat

Saken har vært politisk ømfintlig for Polen, som har tette bånd til både Israel og Tyskland.

Den polske statsministeren Donald Tusk innrømmer at saken er «delikat» på grunn av det historiske båndet til de to landene.

– Loven tillater lite handlinsgrom for polske justismyndigheter, sa Tusk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt