NRK Meny
Normal

Uvisst når Playstation Network åpner igjen

Snart tre uker etter at hackere slo til mot Playstation Network er tjenesten fortsatt stengt for brukerne.

Store problemer med Playstation Network etter hackerangrep

Brukere av Sony Playstation kan fremdeles ikke koble seg på nettet.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Sony ble kjent med datainnbruddet allerede 19 april i år . De koblet umiddelbart ut hele Playstation Network, men valgte å holde munn om innbruddet i en hel uke.

Innbruddstyvene skal ha fått med seg personopplysningene til 80 millioner brukere, og det er også fare for at kredittkortopplysninger kan ha havnet i hendene på kriminelle .

Tidsskjemaet ryker

Sony har de siste tre ukene jobbet med å utbedre sikkerhetshullene i internettjenesten, og på en pressekonferanse 30. april opplyste de at tjenesten ville bli delvis tilgjengelig igjen denne uken.

Nå ser det ut til at oppstarten kan bli ytterligere forsinket., melder Cnet News.

På selskapets offisielle blogg opplyser Sony at de fortsatt gjennomfører sikkerhetstester for å være sikre på at alle sårbarheter er ryddet av veien, og at dette kan føre til at tidsskjemaet ryker.

Omfattende testing

Selskapet begrunner forsinkelsen med at det også ble avdekket at hackere har stjålet to millioner kredittkortnumre fra serverne til Sony Online Entertainment-tjenesten , og at dette fører til merarbeid.

– Vi var ikke klar over omfanget av angrepet på Sony Online Entertainment, og vil derfor benytte muligheten til å utføre ytterligere tester av dette utrolig komplekse systemet, skriver pressetalsmann Patrick Seybold i bloggen uten å gi noen nærmere opplysninger om når systemet kan være på beina igjen.

– Det gjenstår fortsatt omfattende undersøkelser av systemet og tester. Vi må gjøre oss ferdig med denne prosessen før vi kan skru på systemene igjen, skriver Seybold.

Dermed må selskapets 80 millioner kunder klare seg uten å spille over nettet eller kjøpe utvidelsespakker til spillene sine på ubestemt tid.

Truer med nytt angrep

Selskapet har fått kraftig kritikk for hvordan de har håndtert datainnbruddet, spesielt fordi de først informerte brukerne sine etter én uke.

Ironisk nok truer en hackergruppe med å angripe selskapet på nytt på grunn av hvordan selskapet har opptrådt, ifølge Cnet.

Sony-direktør Howard Stringer kom torsdag med en offisiell beklagelse til alle som er berørt av sikkerhetssvikten.

– Som selskap beklager vi og jeg for ulempene og bekymringene dette angrepet har forårsaket. Vi har team som jobber døgnet rundt for å gjenopprette tilgangen så fort og sikkert som mulig, sier Stringer.

Selskapet har lovet å kompensere alle kundene som er berørt av problemene. Amerikanske kunder får i tillegg et gratisabonnement på en nettjeneste som skal ivareta personopplysningene deres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt