Normal

Reagerer mot tissende aper

Presidenten i Zambia har sett seg lei apestrekene til de 200 apene som bor på eiendommen hans - og fjerner apene etter at en ape tisset på hodet hans.

President Rupiah Banda blir tisset på av en ape

En bildeserie viser reaksjonen til Zambias president Rupiah Banda etter at en ape som satt i treet like over han, tisset på jakka og hodet hans under en pressekonferanse.

Foto: REUTERS TV / REUTERS

– Presidenten i Zambia, Rupiah Banda, har beordret apeflokkene fjernet fra hans eiendom, etter at en av apene tisset på hans hode under en pressekonferanse, uttalte en tjenestemann i dag.

Se video av apestrekene:

Video nsps_upload_2009_6_24_19_44_26_231.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fjerner apene

Mer enn 200 aper bor på presidentboligens eiendom, men president Rupiah Banda har nå beordret Munda Wanga botaniske hage til å flytte apene til et parkområde utenfor Lusaka.

– Presidenten ønsket å fjerne og flytte noen av apene. Hittil har 61 aper blitt fanget og flyttet til parkområdet, sier direktøren i Munda Wanga botaniske hage, Bill Thomas.

– En velsignelse

For to måneder siden, 24. juni, tisset en av apene på den gjenvalgte presidenten Rupiah Banda under en pressekonferanse der han kritiserte opposisjonsleder Michael Sata. I det presidenten skulle svare på spørsmål fra journalistene, benyttet apen anledningen til å gjøre sitt fornødne og tisset på jakken og hodet til den forfjamsede presidenten.

Presidentens spontante reaksjon var:

– Å, du ape - du tisset på meg! Jeg vil donere apen til Sata. Han kan spise den til lunsj, fleipet presidenten.

– Kanskje dette er en velsignelse, spurte så presidenten før han fortsatte pressekonferansen til spredt latter fra tilhørerne.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt