Pistorius' drapsoffer bisatt

Sinne, sorg og tårer preget bisettelsen av Reeva Steenkamp i Port Elizabeth i Sør-Afrika tirsdag. Den benamputerte friidrettsstjernen Oscar Pistorius er siktet for å ha skutt og drept henne med overlegg.

Reeva Steenkamps begravelse

Reeva Steenkamps kiste bæres inn i krematoriet.

Foto: Schalk van Zuydam / Ap

På Steenkamps kiste lå det hvite blomster da den ble båret inn i krematoriet. Flere av de frammøtte ga uttrykk for at Pistorius fortjener streng straff for å ha drept kjæresten.

– Han vil uten tvil være en fare for omgivelsene og for vitnene. Han må bli i fengselet. Han har allerede bevist hvor farlig han er, sa Gavin Venter som tidligere arbeidet for Steenkamps far.

Les også: «Blade Runner» brøt sammen i gråt

Familien vil ha svar

Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp

Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius.

Foto: STRINGER / Reuters

Familien sa at de ikke bærer nag til Pistorius, men vil ha klarhet i hva som skjedde da Revaa Steenkamp ble drept i hans leilighet.

– Familien har ikke noe fiendskap eller hat, bare spørsmål, sa Michael Steenkamp, Reevas onkel.

Les også: Offerets familie: – Et sjokk

– Det begynner å synke inn at jeg er her og at hun er borte, sa Bongiwe Gaxambaa, en tidligere klassevenninne av Steenkamp.

Til stede ved bisettelsen var også sørafrikanske kjendiser fra sports- og underholdningsverden.

Et kjent ansikt

Reeva Steenkamp var et kjent ansikt i Sør-Afrika. Hun var modell og utdannet jurist. Hun deltok i et realityprogram på TV som ble kringkastet etter hennes død.

Steenkamp engasjerte seg også mot kvinnevold, og Twitret like før sin død han hun ville være med i en demonstrasjon til støtte for ei 17 år gammel jente som ble utsatt for en gjengvoldtekt og mishandlet for to uker siden.

Samtidig med bisettelsen i Port Elizabeth møtte Pistorius i retten i Pretoria. Der blir det avgjort om settes fri mot kausjon, eller om han fortsatt må sitte i fengsel.

Les også: Aktor sier Pistorius skjøt kjæresten gjennom en låst baderomsdør

Aktor sa under forhandlingene at Pistorius hadde skutt kjæresten med tre skutt gjennom den låste baderomsdøra og hevdet det dreier seg om overlagt drap.

Pistorius sa i en erklæring at han ikke hadde til hensikt å drepe henne. Han skjøt gjennom døra fordi han trodde en innbruddstyv hadde kommet seg inn gjennom vinduet på badet.

SISTE NYTT

Siste nytt