Normal

«Blade Runner» er ikke psykisk ustabil

Friidrettsstjernen Oscar Pistorius var ikke mentalt forstyrret da han drepte kjæresten sin. Det viser psykiatriske tester. I dag fortsatte rettssaken mot ham.

Pistorius

TILBAKE I RETTSSALEN: Den sørafrikanske friidrettsstjernen, Oscar Pistorius (27) er her på vei inn i rettssalen i Pretoria i dag, etter et opphold på seks uker med psykiatriske tester.

Foto: Marco Longari / AFP

Rapporten om Oscar Pistorius' psykiske helsetilstand slår fast at idrettsstjernen ikke led av noen mental forstyrrelse natten han skjøt og drepte modellkjæresten sin.

Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius

KJÆRESTER: Oscar Pistorius sammen med Reeva Steenkamp.

Foto: STRINGER / Reuters

Det var natt til 14. februar i år at den sørafrikanske sprinteren ble pågrepet for drapet på Reeva Steenkamp, og den sjokkerende nyheten spredte seg raskt over hele verden.

I dag kunne rettssaken mot ham fortsette etter 30 dager med psykiatriske tester.

Mener han skiller rett og galt

Vurderingen viser også at Pistorius ikke har noen psykisk lidelse som påvirker evnen til å skille rett og galt, melder CNN.

Tidligere har dommeren beordret 27-åringen til å gjennomgå psykiatrisk observasjon ved Weskoppies Psychiatric Hospital i Pretoria.

Derfor tok rettssaken mot ham en seks ukers pause.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Oscar Pistorius

«BLADE RUNNER»: Pistorius ble født uten leggbein, men med leggproteser har han sprintet seg til seks Paralympics-gull og er kjent under kallenavnet «Blade Runner».

Foto: Anja Niedringhaus / Ap

– Trodde hun var innbruddstyv

Forsvarer Barry Roux uttalte i retten i dag at han ville ha mer tid til å gjennomgå rapporten, men at han ikke bestrider funnene.

27-åringen skal ifølge tiltalen ha skutt kjæresten gjennom baderomsdøra på valentinsdagen i februar i fjor, men hevder selv han trodde han forsvarte seg mot en innbruddstyv.

Påtalemyndigheten mener imidlertid at Pistorius drepte Steenkamp med overlegg etter at de hadde hatt en krangel.

Dommen er ventet å falle i løpet av sommeren. Han står overfor en livstidsdom med minimum 25 år i fengsel dersom han blir funnet skyldig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt