Normal

Piloter fikk flyforbud etter krangling i cockpit

En opphetet krangel mellom kapteinen og styrmannen har ført til at de må holde seg på landjorda en stund fremover.

En Boeing 747 fra Qantas

Pilotene fikk ikke fly Boeing 747-flyet til Brisbane. Trolig får de ikke fly på en stund heller, etter en krangel. (Bildet er tatt ved en tidligere anledning)

Foto: TORSTEN BLACKWOOD / Afp

Det australske flyselskapet Qantas har valgt å gi to av sine ansatte flyforbud etter en episode på flyplassen i Dallas i Texas i forrige uke.

De to skulle etter planen fly til til Brisbane i Australia, men under forberedelsene til avgang havnet styrmannen og kapteinen i en opphetet krangel om hvilke takeoff-opplysninger som skulle programmeres inn i flyets datamaskin, melder The Sydney Morning Herald.

Forsinket

Qantas sier i en uttalelse tirsdag at de ansatte ble satt på bakken på grunn av en pågående etterforskning. De ønsker ikke å gå i detaljer om bakgrunnen.

Flyet var allerede forsinket på grunn av kraftig tordenvær i området og i ferd med å overstige den maksimale arbeidstiden på 20 timer.

Det var det som var utgangspunktet for at de i første omgang ble satt på bakken, men senere kom det fram at det hadde stormet også inne i flyet.

– Kunne ikke jobbe sammen

Flyet ble stående i Dallas over natten, og fløy til Brisbane dagen etter med nytt mannskap.

– Det kom til et punkt hvor de to ikke følte at de kunne jobbe sammen lenger, sier en ansatt i de australske luftfartsmyndighetene som ikke vil stå fram med navn.

Det skal ikke ha blitt utøvd vold eller framsatt trusler under krangelen.

Episoden skjer to uker etter at Qantas satte en annen pilot på bakken. Den ansatte skal ha forsøkt å ta fatt på en flyvning med to i promille.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt