NRK Meny
Normal

Peter Madsen vil ikke samarbeide med politiet etter de nye funnene

Helgens likfunn sådde ytterligere tvil om Peter Madsens forklaring. Nå vil han ikke samarbeide lenger.

Peter Madsen

UBÅTEIER: Ubåteier Peter Madsen er siktet for drap på journalisten Kim Wall.

Foto: Scanpix Denmark / Reuters

Etter at det fredag ble gjort nye funn av likdeler omtrent halvannen kilometer unna der torsoen til den savnede journalisten Kim Wall ble funnet, vil ikke Peter Madsen snakke mer med politiet, skriver Aftonbladet.

– Peter Madsen ønsker ikke å snakke med politiet nå etter helgens funn, sier aktor Jakob Buch-Jepsen til avisen.

Kim Wall-saken

AKTOR: Jakob Buch-Jepsen sier at Peder Madsen ikke lenger vil samarbeide med politiet.

Foto: Johan Nilsson/tt / NTB scanpix

På spørsmål om hvorfor Madsen ikke samarbeider med politiet lengre, svarer aktoren at det er en rett som Madsen har.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark, men har foreløpig ikke fått svar.

Politiet har dykket etter resterende kroppsdeler både i dag og i går tirsdag. Den rettspsykiatriske undersøkelsen av Madsen er også i gang i København.

Etterforskningssjef i politiet Jens Møller Jensen, sier til Sydsvenskan at politiet nå gjennomfører formelle prosedyrer, som sluttavhør med vitner i forbindelse med hendelsesforløpet, og med karaktervitner om Madsen og hans person.

I tillegg skal politiet granske ferdig materiale i Madsens verksted og i hjemmet hans.

Gjorde funn

I forrige uke fant dansk politi et hode og to ben pakket inn i poser, i tillegg til klær i en plastpose. Rettsmedisinske undersøkelser viser at levningene tilhører Kim Wall.

Etterforskningsleder Jens Møller Jensen sa på en pressekonferanse lørdag at obduksjon viser ingen tegn på fraktur i Walls hode, og heller ikke tegn på stump vold mot hodet.

Peter Madsen har tidligere forklart at han så et åpent kraniebrudd på Kim Wall etter en ulykke der Madsen skled på ubåten og glapp en jernluke på 70 kilo som Wall fikk i hodet.

Han har innrømmet å ha skjendet liket ved å ha dumpet det på sjøen, men han nekter å ha partert liket selv om politiet mener skadene ikke kan komme fra en propell eller et annet menneske.

Peter Madsen er siktet for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall, for å ha partert liket og kastet det i sjøen utenfor København.

Endelig dødsårsak ikke klar

Tidligere har aktor Jakob Buch-Jepsen fortalt at Madsen hadde hudavskrapninger fra Kim Wall på hendene, i ansiktet og i nakken.

Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, sier at det ikke kan avvises at det finnes spor fra Kim Wall på Madsen. Hun mener imidlertid at sporene kom da Madsen tok Walls kropp ut av ubåten og at derfor ikke peker mot drap.

Aktoratet har tidligere berettet at Wall ble utsatt for flere knivhugg. Ifølge påtalemyndigheten hadde Wall et stikk i brystet som hun hadde fått før hun døde, men foreløpig har de ikke slått fast noen endelig dødsårsak.

Nautilus
Foto: Tom Bob Peru Aronsen / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt