NRK Meny
Normal

Perry rett til topps blant republikanerne

Texas-guvernøren Rick Perry har tatt en klar ledelse på meningsmålingene i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat i USA.

Rick Perry

En fornøyd Rick Perry mens han drev valgkamp i delstaten South Carolina sist fredag.

Foto: Brett Flashnick / Ap

Rick Perry

Rick Perry drev valgkamp i byen Dover i New Hampshire 18. august. New Hampshire er den første delstaten som skal holde primærvalg.

Foto: DARREN MCCOLLESTER / Afp

Selv om han kastet seg ut i kampen for bare en ukes tid siden, mener 29 prosent av dem som sympatiserer med Republikanerne, at Perry er den beste kandidaten til å stille mot president Barack Obama neste år.

Oppslutningen om ham ble åpenbart ikke skadd av at han syntes å true sentralbanksjef Ben Bernanke til ikke å trykke penger for å motvirke den økonomiske krisen, og sette spørsmålstegn ved Obamas patriotisme.

Ifølge målingen til Gallup har Romney støtte av 17 prosent.

Kongressrepresentanten Ron Paul er favoritten til 13 prosent, og Michele Bachmann har oppslutning fra 10 prosent av republikanerne.

Første måling

Selve nominasjonsprosessen i USA begynner først på nyåret, men bortsett fra Perry har de andre kandidatene allerede drevet kampanje i månedsvis.

Meningsmålingen, som ble gjort i perioden 17. til 21. august, er den første som er gjort etter at Perry lanserte sitt kandidatur og republikanerne hadde en prøveavstemning i Iowa.

I en annen måling, gjort av det demokratiske firmaet Public Policy Polling, får Perry 33 prosent mot 20 for Romney og 16 prosent for Bachmann.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt