Pendlertog krasjet på stasjon i New Jersey

En person er bekreftet død og 74 er på sykehus etter at et pendlertog kolliderte på en togstasjon i Hoboken i New Jersey onsdag.

Togulykke Hoboken

Over 100 mennesker skal være skadet, de fleste av dem passasjerer.

Foto: PANCHO BERNASCONI / Afp

Guvernøren i New Jersey, Chris Christie, opplyser at totalt 108 mennesker ble skadet i ulykken, inkludert togets fører. 74 av disse er fremdeles på sykehus, og for flere, deriblant lokføreren, er tilstanden kritisk.

Ifølge Christie er den døde en kvinne som sto på plattformen og ble truffet av vrakrester da toget kolliderte med terminalbygget.

Flere medier, blant dem NBC New York, skrev tidligere torsdag at de hadde fått opplyst at minst tre personer er døde etter togulykken. Dette viste seg å ikke stemme.

NJ Transit, selskapet som har ansvaret for kollektivtrafikken i den amerikanske delstaten, melder at flere passasjerer var fanget inne i toget. Alle skal nå være ute av toget.

– Kjørte rett gjennom sperringene

Pendlertoget startet fra Spring Valley i Rockland County i New Jersey, før den altså kjørte gjennom en av terminalene på Hoboken klokken 08.30 lokal tid.

Bilder fra stedet viser store materielle skader på togstasjonen.

– Toget kjørte rett gjennom sperringene og inn i resepsjonsområdet, sier en reporter til radiostasjonen WINS.

Saken fortsetter under bildet

togulykke hoboken

Ulykken har ført til store skader på terminalen på Hoboken stasjon.

Foto: PANCHO BERNASCONI / Afp

Togulykken påførte store skader til selve terminalen, og ødela flere bærebjelker, noe som medførte at deler av taket kollapset over togskinnene. All togtrafikk inn og ut av stasjonen er innstilt, melder NJ Transit.

Kilder sier til WNBC at det virker som at krasjen var en ulykke, og at det ikke var en villet handling. LIkevel blir det presisert at det ennå er for tidlilg å si noe om årsaken til ulykken, fordi det er tidlig i etterforskningen

– Merket at vi ikke sakket farten

Kollisjonen skjedde midt i morgenrushet, skriver Reuters. Flere av de skadde skal ha vært passasjerer på toget. Toget fraktet rundt 250 passasjerer, og de to fremste

togulykke Hoboken

Det var passasjeren i de to fremste vognene av toget som ble hardest rammet.

Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / Afp

vognene skal ha vært fullstappet med folk. Det er passasjerene i disse to vognene som ble hardest rammet av ulykken.

Linda Albelli (62) forteller til nyhetsbyrået at hun satt i en av de bakerste vognene da toget nærmet seg stasjonen.

– Jeg merket at han ikke sakket farten, at vi kjørte for fort, og med det så kom det et stort krasj, sa hun.

Skadde passasjerer satt på benkene på stasjonen og ventet på at nødetatene skulla ankomme stedet, ifølge Albelli. Hun kunne ikke si hvor mange som ble skadet.

– Det var bare så mye. Mange mennesker trengte hjelp, sa hun.

– Heldige som overlevde

Mange av passasjerane har sagt at toget kjørte langt fortere enn vanlig inn mot stasjonsområdet, men at de ikke tenkte så mye på det, før det smalt. Flere av dem som kom seg ut av togvraket sier de var heldige som overlevde.

Jason Danahy sier til New York Times at han var i den femte vognen.

– Det føltes det som en kraftig skrens. Et brak og så en skrens. Jeg er veldig glad for at jeg var så langt bak som i den femte vognen, sier han.

Han forteller om kaotiske tilstander på stasjonsområdet. Skadene mennesker var over alt, det var alt fra blødende neser til mer alvorlige skader. Mange gråt, forteller han.

Hoboken ligger ikke langt fra storbyen New York. Mange personer pendler fra Hoboken og inn til Manhattan og andre destinasjoner.

Train Hits Station

Det er uklart hva som forårsaket ulykken.

Foto: Brian Farnham / Ap
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

NRK.no oppdaterer saken.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt