– Pence er en god mann, Hillary er en skurk

Donald og Trump og hans visepresidentkandidat Mike Pence er offisielt et par i den amerikanske valgkampen til høsten. – Pence er solid mann, sier Trump.

Donald Trump og Mike Pence

Republikanernes presidentkandidat sammen med sitt valg av visepresident Mike Pence.

Foto: Evan Vucci / Ap

– Mike Pence var mitt førstevalg, sa Donald Trump da han skulle presentere sin visepresidentkandidat i New York.

Det er første gang at presidentkandidat Donald Trump viser seg sammen med sitt valg av visepresident, Mike Pence, etter det ble kjent at de stiller til valg sammen.

Trump tvitret allerede fredag at han gikk for Indiana-guvernør Mike Pence som sin visepresidentkandidat.

Laster Twitter-innhold

– Beæret

Indiana-guvernør Mike Pence roste sjefen, da han dukket opp på scenen.

– Jeg godtar Trumps nominasjon til å stille som visepresidentkandidat, sa han og fulgte opp med å rose sjefen:

– Jeg er veldig beæret over å ha blitt spurt. Donald Trump forstår det amerikanske folks frustrasjon og håp bedre enn noen annen leder siden Ronald Reagan.

Pence er en «en solid, solid person», i motsetning til «korrupte Hillary Clinton», sa Trump. Trump kaller videre sin visepresidentkandidat for «en ærlig mann med personlighet og ære».

Avvise homofile

Pence er en stødig konservativ politiker som har nære bånd til den kristne høyresiden og derfor kan roe nervene til konservative som er skeptiske til Trumps impulsive stil og som ikke er helt sikre på om han ikke egentlig er demokrat.

Pence ble særlig populær blant konservative kristne da han undertegnet en lov som gjør det mulig for restauranter og hoteller å avvise homofile av religiøse grunner. Loven ble imidlertid noe modifisert etter kraftige protester fra næringslivet.

Før han ble en populær guvernør i den sosialt konservative delstaten, var han tolv år i Kongressen og kjenner derfor Washingtons irrganger godt.

SISTE NYTT

Siste nytt