NRK Meny
Normal

Pelosi takket tibetanerne

Lederen for den amerikanske Kongressen Nancy Pelosi kom med knallhard kritikk av Kina etter et møte med Dalai Lama i dag.

Nancy Pelosi
Foto: Ashwini Bhatia / AP

Pelosi, som er nummer tre i det amerikanske makt-hierarkiet etter presidenten og visepresidenten, takket tibetanerne for at de katser lys over undertrykkelsen som skjer i landet da hun møtte Tibets åndelige leder i Dharamsala.

Kinesisk undertrykkelse

- Om vi ikke ikke snakker høyt om Kinas undertrykkelse i Tibet og andre steder i Kina, mister vi all vår moralske rett til å snakke om menneskerettigheter noe sted i verden, sa Pelosi.

Hun gjorde det også klart at hun støtter kravet om en internasjonal gransking av situasjonen i Tibet, men understreket at hun snakket på vegne av seg selv og ikke på vegne av Kongressen.

Påvirker ikke OL-planer

Kinas håndtering av uroen i Tibet påvirker imidlertid ikke president George W. Bushs planer om å reise til OL i Beijing, ifølge Det hvite hus.

- Presidentens holdning til OL har vært at det ikke er et politisk arrangement, men en mulighet for idrettsutøvere å konkurrere på toppnivå, sa talskvinne for Det hvite hus Dana Perino i går.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt