Ødela superbil - skyldte på pelikan

Texas-mann kjørte verdens dyreste serieproduserte bil ut i en innsjø.

Video nsps_upload_2009_11_15_20_47_13_489.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Skyldte på pelikan etter å ha krasjet superbil

Bileieren hadde sikkert mest lyst til å også synke ned i vannet da han kjørte sin tyske superbil av veien og ut i en saltvannsinnsjø i Texas.

Mannen skal ha snakket i mobiltelefonen mens han kjørte, men måtte slippe den for å svinge unna en lavtflygende pelikan. Da han skulle plukke opp mobiltelefonen fra dørken, mistet han kontrollen og svingte den 1,7 millioner dollar dyre bilen av veien og ut i vannet, skriver Houston Chronicle .

Motoren kvalt

Føreren ble ikke skadet da han kjørte ut i sjøen, som har en vannstand på bare én meter.

Bilens kolossale motor jobbet videre i et kvarters tid før den ble kvalt av saltvannet - med kun 800 kilometer på telleren. Bilforhandleren som solgte Bugattien har snakket med sjåføren, og han tror selv at bilen er kondemnabel.

Føreren, som ikke ønsket å bli identifisert, kjørte av veien da han var på vei til en boligvisning. Det vites ikke om han må ta en ny telefon til banken sin etter milliontabben.

Stjerne på bilhimmelen

For de bilgale er Bugatti Veyron en av de største ikonene i bilverdenen. Veyron har en toppfart på over 400 kilometer i timen og yter 1001 hestekrefter fra sin åtteliters motor med 16-sylindere.

Byggingen av Veyron er et prestisjeprosjekt fra Volkswagen. Konsernet skal ha brukt over 15 milliarder på å utvikle bilen, og de mellom 40 og 50 millioner kroner per bil.

Video: Se Top Gears James May kjøre Bugatti Veyron:

(Artikkelen fortsetter)

Bilen er en sjeldenhet i trafikken og er kun produsert i 300 eksemplarer. Investoren Arne Fredly har imidlertid gått til anskaffelse av en slik superbil, men ikke importert den til Norge, ifølge E24 .

Å kjøpe en slik bil og sette norske skilter på den, ville kostet 13 millioner kroner.

Les mer om bilen på Wikipedia

SISTE NYTT

Siste nytt